15 Ocak 2011 Cumartesi

Pellegrini ve Marka İsmin Getirdikleri


La Liga'da 9. hafta sonunda 7 puanla 18. sırada yer alan Malaga can çekişiyordu, yolların ayrıldığı Jesualdo Ferreira'den boşalan teknik direktörlük görevine Mauel Pellegrini getirildi.

Ve Pellegrinin gelişiyle ilk yarının sonuna doğru takım bir hava yakaladı. Pellegrini'den önce sadece 2 galibiyet ve 1 beraberlikleri vardı. Pellegrini geldikten sonraki periyotta takım oynadığı diğer 9 maçta 3 galibiyet ve 1 beraberlik aldı ve en azından devre arası geldiğinde kendini son 3'den kurtardı.
Jesualdo Ferreira yönetiminde takım 14 gol atarken 18 gol yedi, Pellegrini'yle ise 9 gol atıp 19 gol yedi. Bu açıdan baktığımızda takım kötüye giderken, Pellegrini'yle daha fazla puan topladı. Pellegrini'nin ofansif oyunun bir parçası ama buda. Takımın bu oyunu daha oynaması için, Pellegrini'nin istediği bir takım olması için Başkan Abdullah Bin Nasser elinden geleni yaptı. Ve devre arasında Baptista'yla 2.5 yıllık sözleşme, Demichelis'le satın alma opsiyonlu sene sonuna kadar kiralık, Atletico'dan Camacho ile sözleşme imzaladı. Bunun yanında yine Atletico'dan kaleci Asenjo ve Maresca sezon sonunda kadar bu takımdalar. Hücum hattını genişletmek içinse Al Sadd'dan Quincy Abeyie'yi kiraladılar. Takım içinde mevcut olan Duda, Jesus Gomez, Sebastian Fernandez ve Eliseu gibi iyi oyunculara bunlarda eklenince Malaga bir çıkış yapabilir.

Bu oyunculardan Maresca, Demichelis ve özellikte Baptista ülkemizde çokça transfer haberleriyle basınımızda ve ya transfer politikaları içinde yer aldı. Ama bizim büyük kulüplerimiz bu oyuncuları getiremezken La Liga'dan düşmemek için oynayan bir takım getirebiliyor.

Oyuncular için hangi ligde oynadıkları çok önemli, ve de takımın başında ki ismin kim olduğunun da. Bu oyuncuların gelmesinde şüphesiz Pellegrini isminin önemi çok büyük. Aynı geçen sene ki Galatasaray ve Rijkaard isminin yan yana olması gibi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder