16 Ocak 2011 Pazar

Futbol ve Çocukluk


Çocukken oynamaktan en zevk aldığınız pozisyon neydi? Ya da futbolu neden ibaret sanırdınız? Koşmaktan yorulur muydunuz ; ya da topa vurduğunuzda, topun kalenin neresine gittiği sizin için önemli miydi? Hırs meselesi miydi sizin için futbol ; yoksa bir şeyler yapma isteği mi? Boynunuzu büküp kenarda oturmak yerine arkadaşlarınızın arasına katılma isteği mi? Yoksa 1 litre kola karşılığında iddiaya girdiğiniz bir oyun mu?

Sorulara cevap genelde herkeste aynıdır.. Zevk aldığı bir şeyler vardır futboldan ; öğrendiği bir şeyler vardır.. Kazandığı ödül vardır.. Mahallede artan cakası vardır. Mücadele vardır.. Dostluk vardır, kardeşlik vardır, yardımseverlik vardır.. Temiz bir kazanma isteği vardır.. Sakin bir hava vardır en boğucu dedğin atmosferde.. En önemlisi spor yapmaya çalışan minik bir topluluk vardır ; Yani sahada futbolu futbol olduğu için oynayan ve sevgiden başka birşey vermeyen ufaklıklar vardır. Birbirlerine saygıları vardır..

Bir düşünelim.. Günümüzde futbola kazandırmak istediğimiz özellikler ne? Bunlar değil mi? Ne kadar kolay gözüküyor ha? Biz bunları çocukken yapmıyor muyduk? Mantığını anlamak çok zor ama iki ihtimal var.. Futbolu yönetenler ya çıkarları için bizi kullanacak kadar bencil ya da o kadar saflar ki mahalle arasında top oynayan küçük çocular bile onlardan akıllı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder