15 Ocak 2011 Cumartesi

Uruguay Yılı


2010 yılı geride kaldı artık. Geçen seneyle ilgili pek bir şey yazmadık. 2010 yılında neler oldu, neler bitti. 2010 yılına bir değinmek istedim geçte olsa.

2010 yılı kesinlikle Uruguay ve Uruguay'lı oyuncuların senesiydi. İspanya, Hollanda vb. takımlar çok başarılı oldular tabi ama bu onlardan beklenen bir başarıydı. Uruguay ise 60 yıllık bir aranın ardından yeniden bu sahnede söz sahibi olduğunu gösterdi. Turnuvaya Forlan ve Suarez'in müthiş formlarıyla sürpriz favori olarak giren Uruguay aslında çokta kişinin düşünmediği şeyi başardı. Forlan ve Suarez'e bu  kupada yıldızını parlatan Edinson Cavani ve kaleyi sağlam tutan Muslera eklenince Uruguay bileği zor bükülen bir takım oldu. A grubunu da Fransa'nın berbat durumundan faydalanarak grubu namağlup lider tamamladı. Son 16'da ise Güney Kore'yi eledi. Çeyrek finalde ise kendisi gibi sürpriz olan Gana'yı penaltılarla geçti. Yarı finalde ise Hollanda'ya diş geçiremedi. Ya da Hollanda odan bir adım daha fazla atarak 3-2'lik skorla Uruguay'ı eledi. 3.'lük maçında ise turnuvanın takımı olan Almanya'ya yine 3-2'yle boyun eğdiler. 60 yıllık bir beklenti sonucu, bu turnuva sonunda Enzo Francescoli'den bir adım öne çıkan takımın lideri Diego Forlan'la birlikte açlıklarını bir nebze dindirdiler ama yeni bir takımın habercisi oldular.

2010 yılında Uruguay'lı oyuncular ise bireysel olarak müthiş bir çıkış içindelerdi.
Diego Forlan bu takımın lideri ve her şeyi. Bu turnuvayla birlikle Uruguay futbol tarihinin en büyük oyuncusu oldu. 2010 yılının başından gelen formu, Atletico Madrid'le kazandığı Avrupa Ligi kupasına, bu turnuvada bir madalya, bir gol krallığı elde etti.

Luis Suarez; Luis Suarez ise Ajax'ta müthiş bir sezon, gol krallığı, gol makinesi ünvanı, bütün büyük takımların gözdesi olduğu 2010 senesini oda bu turnuvayla taçlandırdı.

Edinson Cavani; Palermo'da iyi işler başaran Cavanı kupanın ilk maçında yedek soyunmuştu. Ama sonra turnuvanın ilerleyen maçlarında Suarez-Cavani ve arkalarında Forlan'la müthiş bir üçlü oluşturdular. Bunla beraber kariyeri yükselişe geçti ve Napoli'ye transfer oldu. Takımın formu ve Cavani'ninde bu formda katkısı olan iyi performansıyla Napoli taraftarının yeni gözdesi oldu.

Muslera; 2007 senesinde Lazio'ya transfer olan genç kaleci Dünya Kupasında ki iyi performansıyla Lazio'nun birinci kalecisi oldu. İnci ve çevik yapısıyla kariyerini 1 adım yukarıya taşıdı.

Godin-Lugano ve Fucile gibi sağlam defans oyuncularıyla tam bir bütünlük oluşturan bir takımdı. Bu takımı daha derin incelemek gerekirse genç takımlarda birbiriyle oynayan oyuncular bunlar.

Suarez ve Cavani 2007'de düzenlenen u-20 dünya kupasında birlikte sahne almışlardı. O sene gruptan çıkamayan Uruguay'ın bütün golleri bu ikiliden gelmişti. 2 gol Cavani ve bir gol de Luis Suarez'den.

Gargano, Perreira, Abreu gibi isimler ise takımın bütünleyici parçaları.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder