18 Haziran 2011 Cumartesi

Napoli&Transfer


İtalya liginde sezonu 3. tamamlayan ve sonuna kadar elinden geleni yapıp, bir yere kadar şampiyonluk mücadelesi veren Napoli yeni sezonda şampiyonlar ligi için takımın gücüne güç katıyor. Elinde ki yıldızları Hamsik, Lavezzi ve Cavani'yi elinde tutmaya başaracağa benziyorlar. Bunların yanında ise bir çok iyi ve yıldız oyuncuyu da dahil edecekeler. Geçen seneye damgasını vuran bir Cavani'leri var zaten, takımına sonuna kadar bağlı ve Maradona aşığı Lavezzi'de takımda kalacak. Özellikle Juventus'un çok yakından ilgilendiği Hamsik'te bu sezonu takımda ve şampiyonlar liginde geçireceğe benziyor.

Yeni sezon ve şampiyonlar ligi içinse çalışmalara hızlı başladılar ve bir çoğundan sonuç aldılar. 2009'da Copa Liberdatores'i kazanan Estudiantes'in stoperi Federico Fernandez'i takıma kattılar, Fiorentina'nın deneyimli orta saha oyuncusu Marco Donadel ile sözleşme imzaladılar. Yine Fiorentina'dan deneyimli orta saha Mario Santana'yı transfer ettiler. Şu ana kadar Cavani'yi de sayarsak 5 transfer yapan Napoli'de en önemli transfer Domenico Criscito. Benim çok beğendiğim, bir takımda ne görev verilirse yapabilecek, saha içinde ki opsiyonları epeyce fazla olan oyuncu yetenekleri de gerçekten çok iyi. Sol bekte, sol açıkta rahatça görev yapabiliyor. Genoa'nın en önemli ve değerli parçasıydı. Bir transfer yapacağı belliydi ama Napoli onun için sezon biter bitmez nabız yoklamaya başladı ve en sonunda bu transferi gerçekleştirdi. Napoli'nin transferlerininde daha biteceği beklenmiyor. River Plate'in yeni genç yıldızı Erik Lamela için 20 milyon €'luk bir transfer bedeli ayırdığı söyleniyor Napoli için. Ki bu da Napoli'nin artık önemli bir güç olduğunu gösteriyor. Bunun dışında Fenerbahçe'nin de ilgilendiği ve kendi değerini arttıran bir Gökhan İnler içinse Napoli'ye yakın olduğu konuşuluyor. Bütün bu transfer söylentilerinin yanında Napoli geçen sene büyük bir başarı elde ederken takımda olmayan, kendi içinde ki yıldızlarıda geri dönüyor. Geçen sene Juventus'a kiralanan ama şansız bir sakatlık geçiren Quagliarella bu sene takımda kalırsa hücum opsiyonları kat kat kaliteli ve çeşitli bir hal alacak Napoli'nin. Avusturya'nın en önemli genç değerlerinden biri olarak kabul edilen Erwin Hoffer'de geri dönüyor, ancak takımda kalacağını düşünmüyorum.

Takımdan giden tek isim ise Pazienza. Oda Juventus'un yolunu tuttu. Takımdan önemli hiçbir güç kaybetmeden, çok önemli takviyeler yaptı şu ana kadar, daha da yapacak gibi Napoli. Önümüzde ki sene yine Serie A'a bir sürpriz, şampiyonlar liginde ise daha büyük bir sürpriz yapabilir bize.

Siyah Daire içindekiler yeni gelenler, kırmız daire içindekiler ise gelme ihtimali yüksek olanlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder