10 Eylül 2010 Cuma

Sepp Blatter;'Güzel Futbola Teşvik İçin . . .'



Fifa.com'un sitesinde Sepp Blatter’le yapılan bir söyleşi dikkatimi çekti.
Sepp Blatter’in söyleşisinde en dikkat çeken nokta güzel futbola teşvikle ilgili;bazı takımların turnuvalarda beraberliğe oynayarak,futbolu çirkinleştirdiğini söylüyor.Özellikle DK gibi turnuvalarda,bu tip olaylarda çok rastlandığını söylüyor.90 dk. Si uzatmaya giden maçlarda,takımların futbolu kötüleştirdiğini,savunmaya önem verdiklerini söylüyor.Bunu önlemek içinse;uzatma sürelerini kaldırmayı düşündüklerini açıkladı.Bunun yerine 2002 yılında kaldırdıkları altın gol uygulamasını da gündemlerine aldıklarını açıkladı.2002 yılında,haksızlık olduğu için kaldırılmıştı.Ben hala bu görüşteyim.Altın gol’de,takımları gol yememek için oynamaya teşvik edecektir.Uzatmalar yerine,90 dk. berabere bittikten sonra,penaltı atışlarına geçilebileceğini de söyledi.Amaç futbolu güzelleştirmekse,en akla yatan yöntem bu.Uzatmalar ve altın gol,takımları gol yememeye,öncelikli hedeflerinin yenilmeme olmasını sağlar.FİFA,doğru ve kalıcı bir karar verecektir.
Blatter’e sorulan başka bir soru ise;Pakistan’da yaşanan olaylar sonucu,FİFA’nın bir projesi olup olmadığı.FİFA’nın bu konuda görüşü;Bu olayda FİFA’nın çok büyük bir katkısının olamayacağını ama oyun sahaları için yardımcı olacaklarını söyledi.Bunun uluslar arası bir sorun olduğunu ve topluca müdahale etmek gerektiğini söyledi.FİFA’nın gol projesiyle destek sağlayabileceğini söyledi.

Genel olarak futbol dolu bir söyleşi.En güzel olan şeyse;FİFA’nın futbolu güzelleştirmek istemesi.Hepimizin isteği de bu yönde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder