11 Eylül 2010 Cumartesi

Magath ve Schalke


Schalke,geçen sene son dakikaya kadar şampiyonluğu kovalarken,bu sene 3'de 0 yaptılar.Bunun sebebi Magath'ın yapılanma isteği.

Geçen sene Wolfsburg'la yaptığını az kalsın Schalke ile deyapacak olan Magath,bu sene tam bir hüsranla başladı.Takıma geçen seneden transferler yapan Magath,aynı şekilde bu senede devam etti.Takımın defans hattı tamamen değişti.Rafinha,Bordon,Westermann,Krstajic,Kobiashvili ile yollar ayrıldı.Orta sahada;Grossmüller ile yollar ayrıldı,Jones ile ayrılma noktasına gelindi geçen sene.Bu sene ise Jones tamamen farklı bir bölgede oynuyor.Forvet hattı ise,2 sene önce Kuranyi,Halil ve Asamoah'tan oluşurken,şimdi Raul,Huntelaar ve Edu'dan oluşuyor.

Bu sene yine epeyce transfer yaptı Schalke.Deac,Jurado,Metzelder,Plestan,Sarpei,Papadopoulos,Uchida. . .Defans hattı yeni yapılan transferleden oluşuyor.Metzelder,Plestan ve Sarpei hemen 11'e yerleşti.

Magath'ın dıştan bakınca oyuncularla arasının çok iyi olduğu söylenemez.Geçen günlerde oyuncular,Magath'ın isteği ile takımdan uzaklaştırılan Schalke taraftarlar birliğinin başındaki Rolf Rojek'e destek amaçlı t-shirtler giymiştir.Magath ise giydiklerini görmediğini söylemiş.

Takımı nerdeyse baştan,aşağı değiştiren Magath'ın şimdi nasıl toparlayacağı muamma.Takım bir çöküş içerisinde ya da bir değişim içerisinde.Bunun cevabını vermek ise zor.Magath'ın bu durumdan nasıl çıkacağı merak konusu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder