10 Eylül 2010 Cuma

Carlos Queiroz ve Başarıları

 

Carlos Queiroz,yıllardır futbol dünyasının içinde.Ancak,teknik direktörlük deneyimleri pekte başarılı değil.2003-2004 sezonunda Sir Alex Ferguson'un asistanlığından ayrılarak Real Madrid'in başına geçti.Kağıt üzerinde çok kötü bir performans sergilemesede,hiç kupa kazanamadı ve yollar ayrıldı.Asistan olarak Sir'ün yanına geri döndü.

Portekiz milli takımında Scolari'nin ayrılmasından sonra,2.kez Sir'ün yanından ayrılıp teknik direktörlük macerasına atıldı.2008'de başladığı Portekiz milli takımı görevinden,2010 yılında ayrıldı.


Teknik direktör olarak hiçbir başarıya imza atamayan Queiroz’un Portekiz ömrü’de pek iç açıcı geçmedi.Euro 2008’de büyük beklentileri karşılayamadı.2010 elemelerinde ise zar zor guruplara kaldılar.2010 dünya kupasında ise,yine başarısız oldular.İlk turdan ileriyi göremediler.
Başarısızlığın sebebi muamma.Ama en göze batan sebep,Queiroz’un teknik direktörlüğünün iyi olmaması.Oysa ki Portekiz’in her şeyi tamam.Üst düzey defans oyuncuları;Carvalho,Bruna Alves,Meira,Pepe,Coentrao,Bosingwa,Ferreira gibi.
Orta sahada ise çok üstün yetenekli oyuncuları var.Oyunun her 2 yönünü oynayabilen bir çok oyuncusu var;Tiago,Veloso,Meireles gibi.Hücum anlamında ise tartışmaya gerek yok. Ronaldo,Nani,Quaresma,Deco,Moutinho,Danny  gibi çok yetenekli oyuncuları var.
Kalede ise uzun süre Ricardo’ya  bel bağladılar.Artık oda  belli bir yaşa geldiği için yeni arayışlara girdiler.Arayışa şimdilik Eduardo son vermişe benziyor.Bu sene 2010 DK’ında gösterdiği performans ile göz dolduran Eduardo Genoa’ya transfer oldu.
Hedef santrafor sorunu olduğundan söz ediliyor Portekiz’in.Nuno Gomes ve Pauleta’dan sonra,gerçek anlamda çatır çatır gol atan bir forvet bulamadılar.Ama Hugo Almeida,Djalo ve Liedson gibi iyi oyuncuları var.Arkada ki üstün yetenekli oyuncularla bu açığı kapatabilirler.Bu konuda Ronaldo’dan bahsetmeye gerek yok.Ama son DK’ına alınmayan Moutinho çok yetenekli bir oyucu.Bu sene Lisbon’dan Porto’ya transfer oldu.1-2 yıl içinde çok daha büyük yerlere geleceğinden şüphe yok.Milli takımda çok daha aktif kullanılmalı.
Kağıt üzerinde müthiş bir takım Portekiz.Bakalım gelecek yeni teknik direktör,bunu gerçeğe yansıtabilecek mi ?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder