11 Nisan 2011 Pazartesi

1 Ay ve Film Kuşağım


Son 1 ayda epeyce film izledim. Bunlar arasında bu sene çıkan ve 4-5 yıl önce çıkmış belki de sizin " bu zamana kadar nasıl izlemedin ? " diyebileceğiniz filmlerde var. Ancak daha yeni kısmet oldu bize ve izlemiş bulunuyoruz. Bunlar hakkında kısa kısa görüşlerimi dile getirmek istedim.


1- İnception (Başlangıç) : Gerçekten harika bir film. Birçok yurt içi ve dışı film sitelerinde 9'un üstünde puan almış, insanın her an filmde kalmasını ve her an kafasının karışmasını sağlayacak bir film. Belli ki film üzerine normal bir filmden çok daha fazla emek var. Filmin başrolü Di Caprio ve onun yanında ki oyuncularında en az onun kadar payı büyük filmde. Özellikle Di Caprio'nun filmde karısıyla olan ilişkisi çok kafa karıştırdı.
Ve tabi sonu; filmin sonu sanki bana İnception'un devamı gelecekmiş hissi verdi.

2- Ajan Salt : Angelina Jolie oynuyor o filmde. Ne söylenebilir ki. Özellikle benim için, Angelina Jolie'ye tapan bir adam için çokta objektif olmaz hiçbir diyeceğim. Ancak gerçekten aksiyonu bol ve keyifli bir filmdi. Birlikte izlediğim insanlar Angelina'nın hangi tarafta olduğunu pek anlayamasa da film çokta karışık değildi. Yine İnception'da olduğu gibi Ajan Salt'ında sonu bize "bunun devamı gelecek." dedirtti.
Değinmeden edemeyeceğim filmin bir sahnesine. Angelina Jolie'nin en son yakalandığı ve elleri kelepçeli bir şekilde merdivenden çıkarılırken "asıl kötüyü" öldürme sahnesi hafızama kazındı tam anlamıyla.

3- Turist : Yine bir Angelina Jolie filmi. Şu anda Laptop'umda bulunan film arşivimde 7 tane onun Angelina filmi var. Ancak bu bende bulunan ve bugüne kadar izlediğim filmler açısından Angelina'nın en az aksiyonu olduğu 2. filmdi. Sevgilisi'yle olan ilişkisini sadece en sonunda çözebileceğiniz bir film. Filmin sonu geldiğinde ağzım açık kalmıştı. Böyle biteceğini hiç tahmin edememiştim, aklımın ucundan bile geçmemişti.

4- Av Mevsimi : Yine çokta objektif olamayacağım bir film ya da oyuncu. Şener Şen üstad var buradada. Ama biraz objektiflik katacağım şimdi işin içine. Eşkiya filminden sonra burada biraz sönük ya da daha az aktif bir rol almış büyük üstad. Daha ağır ve sakin bir rol. Ama burada Cem Yılmaz'ın canlandırdığı karakter gerçekten güzel ve insanın bir şekilde izlemesi sağlayan bir tip olmuş. Burada Şener babanın yeri ayrı tabiki de ama asıl şapka Cem Yılmaz'a çıkarılır.

5. Black Swan (Siyah Kuğu) : İzlediğim her dakikasında "noluyo lan" dediğim bir film. Psikolojik ve inanılmaz kafa çalışması gerektiren bir film. Ancak Film bittikten 1-2 dakika sonra benim köşeli olan jetonlarım düşmeye başladı ve hayretler içerisinde kaldım. Çok geniş bir film hafızam yok ancak izlediklerim arasında gerçekten ayrı bir yeri oldu. Film bir balerinin mükemmel olması çabası içinde, nasıl hayatını kaybettiğini anlatıyor.




6- Wanted : 2008 yapımı filmde Morgan Freeman ve Angelina Jolie hariç başrol James McAvoy'undu. Angelina'nın çokta öne çıkmadığı aksiyon filmi gerçek bir aksiyondu. Olayların gelişimi ve ilerlemesi gerçekten güzeldi ve akıcıydı. Filmden hiç kopmadık. James McAvoy'un suikastçilerin bulunduğu binaya girme sahneleri ise gerçekten "hadi bee" dedirten cistendi.

7- Kelebek Etkisi : Gerçekten kafa karıştıran ve soluk soluğu izlenecek bir film. O kadar geri dönüş ve hayalin içinde filmde sabit kalmak gerçekten zor. Birçok kişi izlemiştir bu filmi sanırım. Daha salı günü TNT'de yayınlandı çünkü. İzlemeyenler varsa da mutlaka izlesin.

8- Zoraki Kral : Daha önce böyle bir film izlediğimi hatırlamıyorum. Filme iyi mi desem kötü mü desem bilemiyorum. İlginç bir konudan yapılmış bir film. İngiliz kralı ve kekeme. Gerçekten değişik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder