26 Şubat 2011 Cumartesi

Yeni "C.Ronaldo" Alipio Brandao


Alipio Duarte Brandao.. 1992 yılının 7 Haziran günü Brezilya'da doğdu. Alipio yetim bir çocuk, gerçek ailesi yok. 14 yaşında kadar Brezilya'daydı ancak daha sonra Portekiz'li bir aileye gitti.

2007-2008 yılları arasında Portekiz'in Rio Ave kulübünün alt yapısında futbola başladı ve kendini gösterdi. Tam bir sene sonra Real Madrid'in dikkatini çekti ve daha 15 yaşıda ona Real 1.4 milyon € bonservis bedeli verdi. Real'e transfer olmadan 1 yıl önce Alipio'nun abisi ona "bir gün Real Madrid'de oynayacaksın." demiş ve 1 yıl sonra Alipio'da çıktığı ilk maçta Real Madrid C takımıyla 2 gol atarak yüzlerini kara çıkarmadı. Hemen ardından Real Madrid C takımından B takıma yükseldi. Real Madrid'in B takımında da gösterdi başarılı performansını ancak bu sene başı İspanya'dan ayrılma kararı aldı ve futbola başladığı ülkeye Portekiz'de Benfica'ya döndü.
Kendisine idol olarak Raul'un deneyimini ve Cristiano Ronaldo'nun oyun tarzını benimsemiş. Oyun stilinin hıza dayandığını söylüyor ve ülkesinde "yeni Ronaldo" olarak biliniyor.

Alipio'nun annesi onun hakkında:" O her zaman futbol oynardır, sokakta, parkta her yerde. Sadece oynamak istiyor." diyor.
Alipio: "Güney Amerika futbolu daha farklı. İşin içinde daha fazla hücum ve şov var. Burada her şey daha değişik."
2 eski Real Madrid'li Ronaldo ve Carlos'u çok sevdiğini, Raul'a hayran olduğunu ve Pepe'yle çok yakın olduğunu da söylüyor.

Şu anda Benfica'nın u19 takımında forma giyiyor. Gelecekte Benfica'da şans bulması durumunda kendini gösterecektir.

AdıAlipio Duarte Brandão
MilliyetBrasil Brezilya
Doğum07/06/1992 (18 yaş)
Doğum yeri Brasil Brezilya
PozisyonHücum
Yükseklik174 cm
Ağırlık68 kg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder