24 Şubat 2011 Perşembe

2003-2004 Şampiyonlar Ligi Finali : Monaco 0 - 3 Porto


2004 senesi 2 ülke, 2 takımda ve bir çok futbolcuda özel bir senedir. Portekiz ve Fransa'nın 2 kulübü, Monaco ve Porto, teknik direktörler Deschamps ve Mourinho,. Monaco'da takımın yıldızı Moritentes ve onun etrafında Giuly, Rothen ve yakından tanıdığımız Nonda ve Eduard Cisse. Porto'da takımın yıldızı Deco ve yardımcıları Derlei, Carlos Alberto.

2003-2004 senesi Şampiyonlar ligi finali. Oraya gelirken Monaco ilk turda gurubunu 1. tamamladı bir mağlubiyetle, Porto ise Real'in ardından 1 mağlubiyetle 2. oldu.  Sonra ki turda Porto ManU'yu 2-1 ve 1-1 sonuçlarıyla eledi. Monaco ise 2-1 deplasmanda yenildiği maçın ardından kendi evinde Lokomotiv Moskova'yı 1-0 yenerek tur atladı. Sonra ki turda ise Monaco'nun işi zordu. Real Madrid'le eşleşmişlerdi. Zidane'lı, Ronaldo'lu Real Madrid'le. İşleri zordu ve bunu ilk maçta görmüşlerdi. Santiago Bernabeu'da Real Monaco'yu Helguera, Zidane, Figo ve Ronaldo'nun golleriyle 4-2 yenmişti. Ama Monaco'nun umudu attığı o 2 goldü ve buda onlara kendi evlerinde turu getirdi. Giuly'nin 2 ve Morientes'in bir golüyle 3-1 yendiler ve turu atladılar. Porto ise Lyon'la eşleşti ve 2-2, 2-0 lık skorlarla turu geçen taraftı.

Yarı finalde Porto yine o senenin özel takımlarından biri Deportivo'yla eşleşti. Calderon, Pandiani ve Fran'ın önderliğinde ve onların üst düzey formuyla tarihlerinin en büyük başarılarından birini kovalıyordu Deportivo La Coruna. Ama Porto kendi evinde 0-0 berabere kalmasına rağmen gidip İspanya'da 1-0 galip gelerek finale çıkan taraf oldu.
Monaco ise yine güçlü bir rakiple, Chelsea'yle eşleşti. İlk maçı Monaco kendi evinde 3-1 kazandı ve ciddi bir avantaj ele geçirdi. Chelsea attığı bir golü umuduyla Londra'ya geri döndü. Ancak o bir gol tam işlerine yarayacakken ilk yarıda durumu 2-0 a getirmişken 45+1'de finalde karşılaşacakları Porto'dan kiraladıkları Hugo İbarra sahneye çıktı ve Chelsea'yi soyunma odasına moralsiz gönderdi. Sonrasında 60. dakikada Morientes'in golü geldi ve umutlar tükendi Chelsea için...

Finalin adı belli olmuştu; MONACO - PORTO

Finalin adresi Schalke'nin stadı Arena AufSchalke'ydi, maçın hakemi Danimarka'dan Kim Milton Nielsen'dı. Stat tam 52 bin kişilikti ve finalde tam doluydu.  Final herkes için özeldi. Giuly ve Deco'nun yolu Barcelona'ya düşmüştü. Adebayor'un ismi ilk orada duyulmuştu. Deschamps ilk büyük başarısını yakalamış, ileride belkide Sir Mourinho olacak olan Jose Mourinho tercümanlık ve yardımcılıktan sonra teknik direktör olarak ilk Şampiyonlar Ligini kazanmıştı. Porto maçı turnuvanın ve o günün adamı olan Deco'nun bir golü, daha sonra büyük yeteneklerine rağmen düşüş yaşayan Carlos Alberto'nun bir golü ve Dmitri Alenichev'in bir golüyle 3-0 lık net bir skorla kazanmışlardı. Ve o sene Real'den Monaco'ya kiralık gelen Morientes kendini tekrar ispatlamıştı. Aslında maçta Monaco %56 oranla topla oynayan taraftı ancak Mou'nun takımın sonuçta topun onlarda olup olmaması sorun değildi. Turnuva'nın gol kralı 9 golle Morientes olmuştu ve onun hemen arkasında yine Monaco'dan Prso vardı.
AS MONACO:




 Flavio Roma


 Hugo Ibarra


 Julien Rodriguez


 Gaël Givet
Substituted off in the 72nd minute 72'


 Patrice Evra


 Édouard Cissé
Substituted off in the 64th minute 64'


 Lucas Bernardi


 Akis Zikos


 Ludovic Giuly (c)
Substituted off in the 23rd minute 23'


 Jérôme Rothen


 Fernando Morientes
Yedekler


 Tony Sylva


 Sébastien Squillaci
Substituted on in the 72nd minute 72'


 Jaroslav Plašil


 Hassan El Fakiri


 Dado Pršo
Substituted on in the 23rd minute 23'


 Shabani Nonda
Substituted on in the 64th minute 64'


 Emmanuel Adebayor
Teknik Direktör
 Didier Deschamps
AS Monaco vs Porto 2004-05-26.svg
PORTO:




 Vítor Baía 


 Paulo Ferreira


 Jorge Costa (c)Booked in the 77th minute 77'


 Ricardo Carvalho


 Nuno ValenteBooked in the 29th minute 29'


 Costinha


 Pedro Mendes


 Maniche


 Deco
Substituted off in the 85th minute 85'


 Derlei
Substituted off in the 78th minute 78'


 Carlos AlbertoBooked in the 40th minute 40'Substituted off in the 60th minute 60'
Yedekler


 Nuno


 Ricardo Costa


 José Bosingwa


 Pedro Emanuel
Substituted on in the 85th minute 85'


 Dmitri Alenichev
Substituted on in the 60th minute 60'


 Edgaras Jankauskas


 Benni McCarthy
Substituted on in the 78th minute 78'
Teknik Direktör
 José Mourinho

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder