31 Ocak 2011 Pazartesi

Yeni Hedef 15'te 15 mi?


Büyük ama yaşça da transferler yapan Beşiktaş, kendini eksiksiz bir takım zanneden Beşiktaş, kovulmuş futbolcuları takıma toplayan Beşiktaş....
İki tane yaşlı futbolcu, 2 tane de gece kulübünden çıkmayan sözde genç futbolcu aldık diye keyiften dört köşe olan Serdar Adalı'nın moralini merak ediyorum şimdi.. Gerçi haklarını yememek lazım(!); moralmen sıfıra düşmüş ve iç sorunlar yaşamaya başlamış Trabzonspor'u zorlana zorlana gerçek transferleri Quaresma'nın muhteşem golü sayesinde mağlup ettiler.. Ama nedense benim aklıma hep şu soru geliyor: Bu kadar yaşlı adamı aldın da savunmana niye takviye yapmadın? Çok ilginç birşey çünkü bu.. Tamam yaşlı maşlı, adamlar etkili oluyorlar ; Beşiktaş geleceğini düşünmüyor belli ki.. Şimdiki oyun olarak aldığı hücumcular gayet yeterli.. En azından kontraataklarda ve duran toplarda eskiye nazaran daha etkililer.. Ama Beşiktaş'ın berbat bir savunması var.. Kimse bunu göremiyor belki ama belki de tarihinin en berbat savunması.. Şöyle bir inceleyelim:
Cenk Gönen, bana göre bu genç yıldız gelecek vaadediyor ve güvenmek en doğrusu ( kalede sıkıntı yaşatmaz..)
İbrahim Toraman, Top geçer adam geçmezin tanımı bu adam işte.. Zamanlaması iyi değil, fazla ve gereksiz faul alıyor, iyi oyun kuramıyor.
İbrahim Üzülmez, Süper ligdeki en iyi, en güçlü beklerden birisi fakat Beşiktaş'ın kadrosu için uygun değil.. Yaşlılığı sebebiyle geri dönüşlerde sorunlar yaşıyor ve çok itiraz ediyor..
Tomas Sivok, Sağlam ama yeterli değil çok fazla hata yapıyor ve gereksiz topla oynuyor..
Ersan Adem Gülüm, bana göre küçük hataları dışında çok kaliteli bir oyuncuydu ve Beşiktaş'ın savunmasındaki kilit oyuncuydu ne yazık ki sakatlandı..
Her neyse Beşiktaş başarı istiyorsa savunmaya kesin takviye yapmalı, öyle alınan iki hücumcuyla maçların hepsini kazanamazsın Beşiktaş.. Hayalperestlik sana hiç yakışmıyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder