5 Şubat 2011 Cumartesi

Milli Takım ve Galatasaray


Ligde yerden yere vurulan ; nerdeyse hakemlerin ve TFF'nin küme düşürmek için ellerinden geleni yaptığı Galatasaray'a Milli Takımlar Teknik Sorumlusu Guus Hiddink yine can havliyle sarıldı.. Haklı; çünkü, güneş balçıkla sıvanmaz misali geçmişte Türk futbolunu, kulüp düzeyinde en iyi temsil eden Galatasaray, Milli takım düzeyinde en iyi temsil eden Galatasaray oyuncuları ve alınan sonuçlar ne olursa olsun bölgelerindeki en kaliteli yerli oyuncular Galatasaraylı değil mi? Milli takımın Volkan Demirel'le birlikte en çok güvendiği isim olan Arda Turan olmamasına rağmen yine 5 oyuncu çağrıldı.. Her zaman, tartışmasız Milli takıma en çok oyucu veren, Milli maçlardaki sakatlıklardan en çok canı yanan, zarar gören ve herşeyi sineye çeken Galatasaray değil mi? Şu anda TFF ve medyanın yere göğe sığdıramadığı Beşiktaş, geçmişte de olduğu gibi bir futbolcuyla katkıda bulundu Milli Takıma.. Nasıl mı? Unnuttunuz mu, Beşiktaş Portekiz Milli Takımı gibi olduk diye övünüyordu hatırlasanıza.. Ya medyanın yıldızı Fenerbahçe'ye ne demeli? 2'si kaleci 4 futbolcu gönderdi Fenerbahçe Milli görev için.. Gelişme var en azından artık Brezilya Milli Takımı gibi değil takım.. Ama şöyle bir baktığımızda Mert Günok zaten görev almayacak.. Emre Belözoğlu'yla Gökhan Gönül'den bir tanesi de sakatlığını bahane edip affını isteyecek.. Garipsemeyin, geçmişte yaşanmadı mı? Arda Turan sakat olmasına rağmen Belçika maçında oynayıp sakatlığını nüksettirirken; Mehmet Topuz, bu maçlarda takımını yalnız bırakıp, yakın zamandaki lig maçlarında ilk 11 oynamadı mı? Bunları düşündükten sonra Türk futbolunun yerinin Galatasaray ile orantılı olduğunu anlarsınız..

İsterseniz geçmişi bir inceleyelim.. Yıllar boyu Milli Takımın her yaş grubuna çok sayıda futbolcu veren, Türkiye'yi Avrupa'da yıllarca en iyi temsil eden ( kısacası Türk Futbolunun Avrupadaki yükünü çeken) Galatasaray; Süper Lig'de kaliteli oyunuyla gündeme gelen çoğu oyuncunun altyapıda ortak merkezi yine Galatasaray..

Üzüldüğüm ve vurgulamak istediğim şu :

Bütün bunlara rağmen medyaya yaranamıyor Galatasaray. Her maçta hakemler tarafından bir çok hakkı gasp ediliyor ve yok olması için her şey yapılıyor.. Düştüğü durumlar yine iyi bu kadar baskıya rağmen dimdik ayakta durmayı başarıyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder