20 Temmuz 2011 Çarşamba

3 Temmuz İdeolojisi (HERKES OKUSUN!)

Malum 3 Temmuz 2011'den beri futbol gündemimiz bir hayli bunaltıcı... Birinci dalga, ikinci dalga derken şu gün gelinen nokta, gerçek anlamda aslında gelinmiş bir nokta bile değildir bana göre. En azından benim gibi düşünenlerin sayısının bir hayli çok olduğunu "hissedebiliyorum"
diyebilirim çünkü etrafta bu kadar cevaplanması güç sorular varken, bir aklın çıkıp bana ya da bizlere önderlik edebileceğinden bir hayli şüpheliyim...

Gelelim bu yazıyı kaleme alış sebebime... Öncelikle, daha önceki yazılarımda da belirttiğim üzere ben bir mercii değilim, bunu tüm okuyucularımın kendilerine arada bir hatırlatmalarını şiddetle rica ederim. Naçizane, aklım yettiğince futbolla ilgilenirim, yorumlarım ve yazmadan duramadığım için de futbola dair düşüncelerimi tereddüt etmeksizin kaleme alırım. İşin özü; benim hakkımdaki ana fikriniz,"Bu adam amatör bir yazar" olmalıdır... 3 Temmuz'da patlak veren şike olayları vesilesiyle bir şeyi anlamış vaziyetteyim ki; sayısını sayamadığım birçok eş dost(sağolsunlar) beni arayıp "Son olaylara ne yorum getiriyorsun" şeklinde benzer sorular yöneltmekteler. Fikrimi soruyor olduğunuz için hepinize minnettarım o ayrı konu, ancak ben bu yazıyı küçük ulusuma(dostlara) bir sesleniş olarak görmek istiyor ve tüm sorularınıza, son günlerin en popüler akımından(komplo teorisi üretme sanatı) faydalanarak, soruyla cevap vermeyi uygun buluyorum. Bakalım komplo teorileriyle harmanlanıp hazırlanmış sorulara sizler ne cevaplar vereceksiniz.

Yayıncı Kuruluşu İlgilendiren kısımdır:

1)Lig Tv vicdanlı bir kurum mudur ya da yayıncı kuruluşun vicdanlı olması ne demektir? (bkz: "Seneye seninle çalışamayız kızım-oğlum, senin yüzün eskidi" söylemi.)

2)Lig TV, Türk futboluna gerçek ederini (450milyon dolar) mi ödüyordur yoksa kaz gelecek yerden tavuk esirgenmiyor mudur?

3)HD ve 3 boyutlu yayının esas sebebi seyir keyfini artırmak mıdır yoksa bir dekoder referans etme sanatı mıdır?

4)Kimsenin kafasına düşmeyecekse (burası Türkiye), örümcek kameranın ve 3 boyutlu gözlüklerin haftalarca reklamının yapılmasının GS-FB maçının öncesine denk getirilmesi, safiyane bir satış marifeti olarak mı algılanmalıdır yoksa üzerine düşünülmeli midir?

5)Çok değerli bir insan olduğuna diyecek tek sözüm yok ancak bir anlık bile olsa Şansal Büyüka'nın Fenerbahçeli oluşu, Türk futboluna olumlu ya da olumsuz etki etmiş midir?

6)Lig Tv'nin, 'Fenerbahçelileşiyor' söylemleri ilk kimler tarafından zikredilmiştir ve altında yatan neden nedir?

7)İlerleyen yıllarda rekabete girerek yayın haklarını Lig Tv'den alabilecek bir kurumun ortaya çıkabilme ihtimali nedir?

8)Lig Radyo'ya konuk alınan kişiler her istediğini dile getirebilirler mi yoksa bazen konuklar bile titizlikle mi seçilirler?

9)Maç görüntüleri artık neden diğer kanallarda yayınlanamıyor? Serhat Ulueren'in de dediği gibi (eğer yanlış hatırlamıyorsam) üç dakikalık maç bantının saniyesi gerçekten 5.000 $ ile 15.000$ arasında mı?

Biraz da genel kamuoyu yoklaması yapalım:

10)Göreve geldikten sonra kucağında bomba bulan çiçeği burnunda TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar neden istifa etmiyor? 3 Temmuz sabahı olacaklardan önceden haberdar mıydı?

11)Galatasaray geçtiğimiz sezon lig düşürülmek istendi mi?

12)Galatasaray'ın eksi avarajla ligi tamamladığı bir sezonda Fenerbahçe'nin 18'de 17 yapması sadece bir tesadüf müdür?

13)Galatasaray'ın en kötü idare edildiği sezonda Fenerbahçe en iyi şekilde mi idare edilebilmişti?

14)Hakan Şükür, Arda'yı neden sakat olduğu bilindiği halde oynamamakla eleştirdi ve nasıl Meclis'te koltuk sahibi oldu?

15)Arda'nın forma video'su nasıl basına sızdırıldı ve üstelikte TRT bunu nasıl ve neden haber yaptı?

16)Demirören'in iki gazeteye ortak olma sebebi ne?

17)Yıldırım Demirören, Mourinho'yu neden ziyaret etti?

18)Yıldırım Demirören neden C. Ronaldo ile ortak olmak istedi?

19)Yıldırım Demirören Türk futbolunun yeni Aziz Yıldırımı mı yapılmaya çalışılıyor?

En tehlikelisi:

20)River Plate ve Monaco lig düştüler. Türkiye'den de Galatasaray mı düşürülmek istenmişti? River Plate Arjantin Lig'inin göz bebeğiydi, düştü (?) Monaco Fransız deviydi, düştü (?) Galatasaray Türkiye'nin tek Avrupa fatihiydi, düşürülemedi!..

Şimdi sıkı durun:

21)"Esas amaç alt liglere düşen ya da düşürülmek istenen takımlarla daha fazla dekoder satıp, alt ligleri bile parayla izlenebilir hale getirmek miydi? Galatasaray'ı düşürmeyi beceremeyenler 3 Temmuz'da düğmeye basıp B planlarıyla şimdi Fenerbahçe'yi, Trabzonspor'u ve Beşiktaş'ı alt lige mi düşürmek istiyorlar? Amaç gerçekten Bank Asya Ligi'ni dekoderli hale getirmek olabilir mi? Bu uğurda Aziz Yıldırım aslında şeriatin kestiği parmak mıdır?

Sağlıcakla.

19.07.2011'de, Fenerbahçe taraftarlığını utanç duyduğu için bırakan kimse!
Emre KARATAŞ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder