7 Şubat 2011 Pazartesi

Galatasaray Yola Giriyor

Galatasaray uzun zaman sonra bol gol atarak ve pozitif oynayarak maç kazandı. Yeni transferlerin takıma uyumu ve pozitifliği, sakatlıkların yavaş yavaş iyileşmesi ile takım rayına oturmaya başladı.
Stancu'nun gol atması ve takıma uyum sağlaması, Kewell'ın dönüşü ve Baroş'un yine sakatlıktan golle dönmesi ile Galatasaray hücum hattında ki sorunlarını da bir kenara bırakmaya başladı. Bu maçta Sabri sağ bekten sağ açığa geçti. Sakatlıktan kurtulan ve geçen sene oynadığı maçlarda iyi performans sergileyen Serkan yine sağ bekte yerini aldı. Sabri sağ açık oynadığı zaman takım savunması daha iyi oluyor tabi ki, arkasındakiyle sık sık birbirlerinin kademesine giriyorlar. Ama daha hücumcu bir takım için belki de TT Arena'da Sabri'nin sağ bek oynamasa daha faydalı. Takım savunmasında ise Hagi bambaşka bir şey deniyor. Arnavutluk milli takımda çoğu zaman stoper oynayan Cana Galatasaray'dada o bölgede oynamaya başladı. Neill'ın ön liberoda kullanarak orta sahadan oyun kurmak istiyor. Ancak 1,5 senedir birlikte oynayan Servet-Neill'ı bozmak yanlış bence. Ve ne olursa olsun gerçek bir stoper olmayan Cana orta sahada olmalı. Böylece orta sahanın mücadele gücü daha fazla artacaktır. Aynı zamanda orta sahada oyunu kuracak adamda Culio olmalı.

2 hafta önce Ahmet Çakar Stancu için Galatasaray'a gelecekte 20 milyon € falan kazandırabilecek bir futbolcu demişti. Daha önce 90 dakika izleme fırsatım olmamıştı. Bükreş'teyken sadece özetlerden izleyebiliyordum. Ancak kupa maçı ve bu maçlar birlikte Stancu'yu 90 dakika izlemiş bulunuyorum. Son vuruşları iyi, arkadaşlarına yol yapabilen ve her şeyden önce geriye gelip epeyce yardım eden bir futbolcu. Aynı zaman biranda hızlanabilmesi onu bizim için daha önemli yapıyor. Hücum anlarında sağa ve sola açılmasıyla oyun içi opsiyonlarımızı arttırıyor. Baroş'lada oynayabileceğini gösteriyor bize bu. Bu sağa ve sola yaptığı koşularla kendini de çok iyi gizliyor. Kupa maçında Kewell forvet gibiydi daha çok.

Oyun içi opsiyonu çok Galatasaray'ın. Yedekte bekleyen Yekta'yla bu opsiyonlarda çoğalıyor. Yekta'da hücum hattında her bölgede oynayabilen ve aynı zamanda takımın mücadele gücünüde çok arttırıyor.

Dün tabi ki maç 3-3'de bitebilirdi ancak Baroş Reyiz'in oyuna girmesiyle bu olmadı. Baroş'ta bu sezon çıktığı 9 maçta 9 gol atarak bu takım için ne kadar önemli ve bu takıma ne kadar uygun bir futbolcu olduğunu gösterdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder