7 Şubat 2011 Pazartesi

Ama Ama City Alt Yapısı Barça'dan...


Barcelona'nın alt yapısı, La Masia sürekli övülür övülür. Övülmeyi de hakkediyorlar. Ancak başka takımların alt yapıları başarılı değiller mi ? Buna bir bakalım. Manchester City ve Barça alt yapısından çıkan oyuncuları aratırdım biraz. Ama City sadece Barcelona karşısında bir örnek takım. Başka bir takımıda seçebilirdim ama City olsun dedim.

 Manchester City

Dedryck Boyata; 2006 yılında Brussels'in alt yapısından geldi. 2006-2009 yılları arasında City altyapısında oynadı  ve 2009 yılında A takıma yükseldi.
Greg Cunnigham; İrlandalı futbolcu 2007-2010 arası altyapıdaydı. 2010 yılında 1 kupa maçına çıktı City'yle ve şimdi Leicester City'de kiralık. City ve İrlanda milli takımı için önemli bir değerli.
Nedum Onuoha; 24 yaşında Nijerya asıllı İngiliz defans oyuncusu. City alt yapısından çıkma oda. Şu anda Sunderland'de kiralık.
Micah Richards; bence City alt yapısının en değerli ürünü. 2005'den beri City A takımında ve İngiltere milli takımına kadar yükseldi.
Abdisalam İbrahim; 2007 yılında City altyapısına katıldı. Somalili ancak Norveç'i tercih etti. Daha 19 yaşında ve bu sene Scunthorpe takımında kiralık.
Michael Johnson; 2004 yılında Everton alt yapısından gelmişti Michael. City Şeyhlerin eline geçmeden önce takıma forma şansı buluyordu. Şimdi ise yıldız topluluğu arasında kayboldu.
Abdul Razak; Fildişi sahilli oyuncu daha 18 yaşında ve bu sene City'nin WBA'yi 3-0 yendiği maçta forma şansı buldu.
Vladimir Weiss; 2006-2009 yılları arasında City alt yapısındaydı. Geçen senenin yarısında A takımda forma şansı buldu. Slovakya'nın gelecekte ki en büyük kanat oyuncularından biri olan Weiss geçen senenin yarısını Bolton'da kiralık geçirdi. Bu sene ise Rangers'da kiralık.
Alex Nimely; Liberya asıllı İngiliz genç forvet. Daha 20 yaşına yeni girdi. 2008 yılında City akademisine katılmıştı.
Stephen İreland; 2001-2005 yılları arasında City alt yapısındaydı. 2005'den günümüze kadar City'de forma şansı buldu. Ancak oda yıldız politikasının kurbanlarından. Sene başı Villa'ya gitmişti. Ama orada da olmadı gibi ve N.United'a kiralandı.
Daniel Sturridge; oda City alt yapısının bir ürünü. 2003-2006 yılları arasında City alt yapısı, 2006-2009 arası City A takımında oynadı. 2009 yılında Chelsea'ye transfer oldu.
Kasper Schmeichel; Babasının oğlu City ürünü bir kaleci. City'de bir kaç maça çıktı ilk 11'de ancak onun üzerine Given gelmişti. Sonrada Hart'ın yükselen performansıyla takımdan gitti. Şimdi Leeds'le başarılı bir sezon geçiriyor.

Barcelona

Messi; onu uzun uzun yazmaya gerek yok. Bilen biliyor zaten. Barça alt yapısının ürünü.
Pedro; 2008 yılından beri Barcelona A takımında forma giyiyor. Guardiola'nın yıldızlaştırdığı bir adam.
Bojan Krkiç; 2007'den beri A takımda. Ama beklenen patlamayı yapamadı henüz.
Pique; arada bir Manchester macerası olsa da tekrar döndü yuvaya. Barça ürünü oda.
Xavi, İniesta, Victor Valdes, Puyol, Jeffren, Busquets ve bu sene Barcelona B takımından forma şansı bulan Jonathan, Alcantara, Nolito, Vazquez, Bartra ve 2 sene önce takımdan gönderilen Gio Dos Santos'da Barça ürünlerinden.

Aslında baktığımız zaman para babası Manchester City'de son 3 yılda Barça kadar adam çıkartmış. Hatta son 3 yılda çok daha fazla adam çıkartmış alt yapıdan. Ancak olay bunları kullanabilmekte. Barcelona alt yapı ve üst yapı bir bütün halinde. City'de ve başka takımlarda ise bu yok. Barcelona oyucucularını başka takımlara kiralamadanda oynatabiliyor. Messi, Pedro, Bojan, Xavi, İniesta bunların hiç biri başka takımlara kiralanmadı. Neden ? Çünkü alt yapıyla oynadıklarının aynısını üstte de oynuyorlar.

Burada ki başarı alt yapıda değil. Alt yapıya baktığın zaman City belki de daha başarılı Barça'dan. Burada ki başarı alt yapı ve üst yapı olarak bir bütün oluşturmak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder