4 Ocak 2011 Salı

Ligimizin En Genç Takımı ve Genişleyen Kadro

Kayserispor yeni transferler Emir Kujovic ve Nordin Amrabat için Perşembe günü imza töreni düzenleneceği açıkladı. Bu tören de Lig Tv'den canlı yayınlanacak. Kujoviç'e daha önce şurada değinmiştim, Amrabat yazısı ise şurada .
Büyük ihtimalle sene içinde Kayserispor'dan daha çok bahsedeceğiz. Ama şimdi değinmek istedim nokta şu; kaç senedir lig de çok istikrarlılar. Bu sene işe Şota'yla çok iyi bir hava yakaladıla. Troisi Antalya kampında antrenmanlara başlayacak, Zalayeta düzeldi, Cangele ise sene içinde sağlığına kavuşacak. Yeni gelen Kujoviç ve Amrabat ise takımın hücum hattına takviye ve ek bir güç. Amrabat ise Kayserispor'a bir marka değeri, en azından bir ün getirdi.
Değinilecek nokta şu son 6 yılda 3 hocayla çalıştılar, ama hiç biri kötü gitmedi, hiç biri başarısız değildi. Şota'yla ise daha başarılı olacaklar gibi. Tolunay Kafkas, Ertuğrul'un takımını almıştı ve Türkiye kupasını kazanmıştı. Şota ise Tolunay'ın takımını aldı ve onun kurduğu yapıya bir kaç takviye yaptı. Kayseri şu anda ligimizin en genç 2 takımından biri. Gençlerbirliği ve Kayserispor 24.6 yaş ortalamasına sahipler. Market değeri olarakta 30 milyon 450 bin €'yla 9. sırada. Takımın en pahalı oyuncusu ise Cangele 5.5 milyon €'luk değeriyle. Amrabat ise ona verilen 1.1 milyon €'yla Kayserispor tarihinin en fazla bonservis verilen 2. oyuncusu oldu. ( En fazla 08-09 sezonu Escobar'a 2 milyon € verilmişti. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder