28 Ekim 2010 Perşembe

Emir Kujoviç Kayserispor'da


Şota yönetimiyle ligde harika bir dönem geçiren Kayserispor, ara transfer dönemine erken girdi. Ve bu ara transfer döneminin belki de ilk imzası geldi. İsveç'in Halmstads takımından 22 yaşında ki Emir Kujoviç'i 4 yıllığına renklerine kattılar.
Oyuncuyu dışarıdan inceleyelim şöyle  bir; Emir Kujoviç Boşnak asıllı bir futbolcu, ama İsveç'in alt kategorilerinde forma giydi şuana kadar. 1.94 boyunda ve hava toplarında etkileyici. Uzun boyuna rağmen toplada arası gayet iyi, uzun ve kalın bir oyuncu olduğu için top ayağında sırıtmıyor. Ayağı yeri geldiği zaman raket gibi kullanabilen bir oyuncu. Genç yaşına rağmen takım arkadaşlarına çok iyi yol yapabiliyor. Kale önünde bitiriciliği çok iyi ve pozisyonlarda nereye koşu yapacağını, nasıl pozisyon yakalayabileceğini çok iyi biliyor.

Şimdi biraz ayrıntıya inelim;  İsmi Emir Kujovic. Karadağlı müslüman bir aileden gelme. Karadağ’ın kuzeyinde Bijelo Polje’de doğan Emir, 4 yaşındayken abisi Ajsel ile birlikte ailesiyle İsveç’e göç eder. 17 yaşındayken futbolculuk kariyerine Landskrona’da adım atar. Şimdiki kulübü Halmstads BK onu kadrosuna dahil eder ve bir seneliğine Falkenbergs’e kiralar. Burada 27 maçta 9 gol atar Kujoviç.
Fiziksel özellikleri ve oyun stili ile Wolfsburg’un Boşnak yıldızı Edin Dzeko’ya benzetilen ve bu konuda “Yeni Dzeko’muyum ? Bilmiyorum, ama ben sadece Kujovic olarak adlandırılmak isterdim, burada İsveç’de de beni Johan Elmander ile kıyaslıyorlar ama herkesin beni olduğum gibi görmesini isterim” diyen Emir Kujovic için Wolfsburg ve Lazio devreye girer ancak menajerinin Lazio ile bir başka oyuncu konusunda anlaşmazlığa düşmesi sebebiyle İtalya’ya gitme fırsatını kaçırır. Hem santrforda, hem santrforun arkasında, hem de solunda forma şansı var.
İskoç kulüplerinin kıskacındaydı Kujoviç, özellikler Rangers çok istekliydi ama parada anlaşılamamış. Ancak Kayserispor her türlü konuda anlaşıp bu oyuncuyu kadrosuna kattı. İlerde çok değerlenebilecek bir yetenek. Ayrıca Halmstad takımı çok genç ve yetenekli bir takım.

Bir de şöyle bir yanı var bu transferin; Cangele, Troisi, Zalayeta ve Kujoviç. Kayserispor'un hücum hattında 4 tane yabancı forvet oyuncusu bulunuyor. Bunu dışında Ömer gibi genç ve önü açık bir yetenek de var. Mehmet Eren, Furkan ve Moritz'de hücum hattında sistem içinde yer bulan oyuncular. Bu sezon için çok iyi transfer özellikle Cangele ve Troisi'nin olmaması göz önüne alırsak. Ama seneye rotasyonun iyi ayarlanmaması durumunda büyük sıkıntı çıkabilir. Özellikle Troisi ve Cangele sorun çıkartmaya müsait oyuncular. Ne kadar böyle bir olayla hiç adı duyulmasa da Zalayeta'de yedek kalmayı istemeyebilir. Şota'nın sık sık rotasyon yapması ve hepsini hazır tutması gerekecek. Tabi inşallah bir sakatlık falan olmazsa.

Son olarak istatiksel olarak Kujoviç'e bakalım;

2008    Halmstad               28 maç 4 gol
2009    Halmstad               41 maç 14 gol
2010    Halmstad               29 maç 7 gol

Toplam olarak 99 maçta 25 gol attı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder