8 Ocak 2011 Cumartesi

Her Takımın Bir 7-9-10'u Vardır


Futbol oyununda takımların değerleri, teknik direktörleri, yönetimi, maddi yapısı hepsinin apayrı önemi vardır. Şüphesiz ki bu oyunda en önemli pay oyunculara ait. Büyük takım, küçük takım ayrımı artık sadece maddi anlamda var. Küçük takımlar şampiyon olabiliyor, büyüklerden daha başarılı da olabiliyor. Her şeyden önce büyük takımlardan daha iyi oyuncu bulup yetiştiriyor ve onu parlatıyorlar. O parlayan oyunculara ise bu büyük takımlar milyon dolarlar ve astronomik rakamlar verip transfer ediyorlar.
Küçük takımların bu başarılarda ki en büyük rol ise her zaman bir oyuncuya biçilir. O takımın yıldızı, takımı takım yapan, zor zamanda ortaya çıkan oyunculardır. Başlıktan da anlaşılacağı gibi bu oyunculara biraz değineceğiz. Takımın 7-9-10 vardır dedik ya, gerçekten de öyledir. Bir oyuncunun yıldız olup olmadığı forma numarasına da yansır. 7-9 ve 10 bugüne kadar ki büyük yıldızların genelde tercih ettiği forma numaraları. Cristiano Ronaldo, Dalglish, Cantona, Beckham, Villa 7 numaralı formayla yıldız olanlar, Dzeko, Hakan Şükür 9. Hagi, Pele, Maradona ise 10 numaralı formalarıyla anılırlar. Bunların forma numaraları onlarla birlikte her zaman üstlerinde olmuştur. O numaraya anlam katan onlardır aslında. Herny, Cruyff gibi futbol dehalarıda 14 numarayı özel kılmıştır. Şimdi bi bakalım bu forma numaralarını kimler taşımış;

7 Numara; Cristiano Ronaldo; Bu formayla 3 Premier Lig şampiyonluğu, 1 Şampiyonlar ligi ve bunun dışında İngiltere'dew çeşitli turnuvalarda 5 kupa kazandı.)

Eric Cantona 7 ; 4 İngiltere Ligi şampiyonluğu ve 2 FA Cup.

David Beckham; ManU'yla 6 lig şampiyonluğu, 1 Şampiyonlar Ligi ve 2 FA Cup.

George Best; 2 Lig Şampiyonluğu ve 1 Avrupa Kupası.

Luis Figo; Barça'yle 2 La Liga şampiyonluğu, 1'er tane UEFA ve Super Kupa şampiyonluğu, İnter'le 4 lig, 3 Super Kupa ve 1 İtalya Kupası.

Kenny Dalglish; Liverpool'la 6 lig şampiyonluğu, 3 Avrupa Kupası, 1 FA Cup, 4 Lig Kupası.

Raul ; 6 La Liga, 3 Şampiyonlar Ligi, 1 Avrupa Süper Kupası, 4 İspanya Süper Kupası.

Andriy Shevchenko ; Kiev'le 5 Lig şampiyonluğu, Milan'la birer tane Lig, Şampiyonlar Ligi, UEFA Süper Kupası, Kupa İtalya ve İtalya Süper kupası kazandı.

Steve Coppell; Best'ten sonra bu formayı almış ve 1 Lig ve FA Cup kazamış.

Bryan Robson; 2 Lig, 3 FA Cup, birer tane UEFA ve UEFA Süper Kupası.

Gianluca Pessotto; 4 Serie A, birer tane Şampiyonlar ligi ve Süper kupa, 1 İtalya Kupası.

Gianluigi Lentini ; Milan'la 1 Şampiyonlar Ligi, 3 Serie A ve 1 İtalya Süper Kupası.

Claudio Lopez ; Valencia'yla 1 Copa Del Rey, 1 İspanya Süper Kupası, Lazio'yla 1 İtalya  ve İtalya Süper Kupası.

Jairzinho; Brezilya'yla 70 dünya kupasını kazandı.

Kevin Keegan; Liverpool'la 3 Lig Şampiyonluğu, 2 UEFA Kupası, 1 Avrupa Kupası. Hamburg'la 1 Lig Şampiyonluğu.

Okan Buruk; Galatasaray'la 7 lig şampiyonluğu, 1 tane UEFA ve UEFA Süper kupası.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder