1 Ocak 2011 Cumartesi

Biri Kayserispor'a, Biri Barcelona'ya


PSV Eindhoven kadrosunda bir çok genç yetenek bulunduruyor, bir çoğuda kanat oyuncusu. 2 yıl önce  Aissati de bu takımdaydı, Otman Bakkal, Amrabat ve en önemlileri Afellay. Bunlardan ikisi bu sene artık kulüpten ayrılmaya karar verdiler. Biri kariyerini bir adım ileriye taşırken, biri kariyerinde tekrar yükselişe geçmek için.

Afellay hepimizin beğeniyle izlediği, yıllardır patlama yapmasını beklediğimiz bir oyuncu. Geçen seneden gelen formuyla 2010 dünya kupası elemeleri ve finallerinde görev aldığı zamanlarda yaptığı olumlu katkı onu artık ' bir tık ' daha yukarı çıkma zamanının geldiğini gösterdi. Bu devre arası artık o bir Barça'lı oldu. Bundan sonra Katalan ekibi için ter dökecek. Yedek kulübesi çokta zengin olmayan bir Barça'ya çok büyük genişlik getirecek. Bu yazdığımdan Afellay yedek oturacak demiyorum. Aksine yeni bir ileri uç kombinesi olabilir. Henry-Eto'o-Messi'den, Afellay-Villa-Messi olabilir. İleri hücum hattında Barça Villa-Messi-Bojan-Pedro kimi zaman Jeffren ve İniesta'yı kullandı. Ama büyük maçlarda bu kulübe bir zaaf olarak gösterildi.( ama her şeye rağmen büyük maçları aldılar.) Şimdi Afellay'ın gelişi bunu bir nebze olsun ortadan kaldıracak. Eğer Afellay yedek oturursa kenardan gelecek büyük bir güç olarak, eğer o birini kenara otutturursa o isimde sonradan oyuna girdiğinde oyunun kaderine etki edebilecek.

Amrabat ise ülkemizde Kayserispor'un yolunu tutacak gibi görünüyor. Hem kendi sitesi, hem Hollanda ve Türkiye basınına göre bu iş bitti. 3.5 yıllığına Kayseri'de Amrabat. Resmi bir açıklama yok ama bu iş bitti diyebiliriz. Amrabat çocukluk yıllarında Ajax tarafından beğenilmiş ancak beklenen gelişimi gösteremeyince gönderilmişti. 2006-2007 yılı Omniworl forması giydi ve 34 maçta 14 gol attı. Bu performans ona Venlo yolunu gösterdi ve aynı sene içerisinde Hollanda u21 takımına çağrıldı.Venlo'dada yine bir sezonda gösterdiği iyi performans Hollanda büyüklerini onun peşine taktı. Eredivise'de ki ilk sezonunda 33 maçta 10 gol ve ertesi sene için PSV'yle 4 yıllık bir sözleşme getirdi ona. PSV'de ki ilk 2 sezonunda 25'er maça çıktı ve 8 gol attı. Alt yaş kategorilerinde Hollanda forması giymesine rağmen 1 Ekim 2009'da Fas milli takımı için oynayacağını açıkladı. Oda Afellay gibi hızlı, yetenekli, oyun zekasıyla ön planda olan bir oyuncu.

2 tane üst düzey yetenekli genç. Aynı kuşağın oyuncuları biri 87'li, biri 86'lı birisinin yolu Barcelona'ya düştü, birisinin ki Kayseri'ye. İkisi de Fas asıllı, biri 1.79 boyunda, biri 1.80 boyunda. Kariyer, yetenek, kişisel özellikler olarak birbirine çok benzeyen 2 oyuncu. Ama kariyerleri bambaşka yerlere gidiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder