31 Ocak 2011 Pazartesi

Biraz Zaman Gerek

Bu hafta oynanan maçlardan birisi de isim olarak dikkat çekiciydi. Karabükspor-Kayserispor maçı. Ligin 2 güzel futbol oynayan takımı karşılaştılar. Karabükspor'da Emenike yoktu, Cernat'ın olmadığı bir takımda Emenike'de olmayınca o takımda mücadele hariç pek bir şey kalmıyor işin açıkçası. Kayserispor ise bir geçiş
dönemi geçiriyor. Ligin ilk maçında gayet hazır bir görüntü çizselerde ileri hattın değişmesi zaman alacak.

İlk maçta döktüren Amrabat bu hafta ki maçta nerdeyse yoktu. Birkaç atak dışında fazla etkili değildi. Tabi bu doğaldır, bence geçen hafta gösterdiği müthiş performans sürprizdi. Hollanda futbolundan gelip, burda bu sertlikte oynamak onun için zor olacaktır. Ziani ise rahatlığıyla dikkati çekiyor. Kaybedecek bir şeyi yok Ziani'nin, kalitesini ispatlamış bir futbolcu, kendisi kasmasına gerek yok. En çok eleştirilen ise Emir Kujoviç. Bu transferlerden nedense Kujoviç bana bir ayrı geliyor. İsveç liginden geldi, orada müthiş gol sayılarına ulaşmadı ancak takımının en etkili hücum silahıydı. Burada yeni bir lig, arkasında oynayan adamlar bambaşka. Burada sertlikte bambaşka. Kujoviç'e zaman lazım. Kujoviç'in bu kaçırdığı gollerin etkisi altında kalınır ve kulübeye çekilirse yazık olur. Tabi ki gol kaçırarak 90 dakika oynamasın ancak bir anda forma ondan alınırsa sonuçları bir Aghahowa ve ya Puroviç olur, ki onlardan çok daha yetenekli.

Maça dönelim. Geçen hafta ki Kayserispor maçında çok daha farklı  bir maç oldu. Keyifsizdi maç. Karabükspor'un önemli eksikleri, Kayseri'nin alışma süresi derken maç beklenen seyir zevkini vermedi. Şota bu puan kaybını beklediğini söyledi, Karabükspor puan kaybedilecek bir deplasman tabi kide. Teknik direktörlerin maç içinde ki hamleleri de dikkat çekici. Yücel İldiz Yasin, Aydın Karabulut ve Merter'i oyuna alırken Bülent, Angelov ve Hakan Özmert çıktı. Maçı kazanmak için hamlelerdi bunlar, hücuma dönük oyuncular. Kayseri ise Ömer, Hamza ve Abdullah'ı oyuna alırken Mehmet Eren, Furkan ve Önder çıktı. Önder'in çıkması takımın daha iyi bir sağ bekle devam etmek istemesi içindi, Abdullah'ın oyuna girmesi ise Kayseri'nin orta saha hakimiyetini arttırmak içindi, Kayseri orta sahası biraz daha durulması lazımdı, biraz daha defansif özellikleri daha oturmuş birine ihtiyacı vardı oda Abdullah'tı. Ömer ise hücuma bir hareketlilik getirmesi için. Ama yedek kulübesinde Zalayeta varken oyuna almamak Şota'nın hatasıydı. Emir Kujoviç golleri kaçırırken Zalayeta oturmamalıydı. Öyle ki Kujoviç tek taraflı bir oyuncuda değil. Zalayeta'yı oyuna alıp, Kujoviç'i forvet arkası gibi oynatabilirdi. Şota'nın Kujoviç'i ne çok fazla zorlaması ne de onu bir anda kesmesi hata olacaktır. Bu takımın daha iyi olması için Kujoviç'e biran önce gol attırmaları lazım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder