14 Eylül 2010 Salı

Galatasaray-Gaziantepspor


Dün akşam ki, Galatasaray-G.Antepspor maçı izleyenlere hiç tat vermedi. İlk yarısının çok sıkıcı olmasıyla birlikte, ara ara parlayan 1-2 pozisyon hariç hiçbir şey yoktu.

Galatasaray’ın son dakika transferleri 11’de sahaya çıktı. İnsua, vasatı geçerken takıma uyum sağlamış gibi gözüktü. Misi ise henüz buranın futbol anlayışını anlamaya çalışıyor gibi. Maçta en çok koşan isim. Buda anlamaya çalıştığını gösteriyor. Rijkaard’ın yine neden sağ  bekte Ali Turan’la başladığı muamma. Kayseri’de hırsıyla, mücadelesiyle dikkat çeken oyuncu, Gs’de bunun yeterli olmayacağını kavrayamadı sanırım. Gs’de çıktığı bütün maçlarda sağ bek oynayan Ali, bu maçlarda geçerli bir performans sergileyemedi. Cimbom’u hücumda taşıyan, ateşleyen isim yine belli; Kewell. Maç boyunca Kewell yine istekliydi. Sol taraftan hem defansa hem hücuma müthiş katkı yaptı. G.Antep’li oyuncularda Kewell epeyce yüklendi. El Yasa ve Popov ile arasında çok sık ikili mücadele gerçekleşti. Bu sene futbola aç olduğu için çok hırslı. Hakemlere itiraz ediyor. Her pozisyonun içinde. Popov’un,abi beni gezdir diye üstüne çıktığı pozisyon ise tam bir komedi.Atağa kalkan takımın oyuncusunun sırtına biniliyor.Kewell bile pozisyona gülüyor.Baroş ise yokları oynadı.Ama yine ileri üçteki baskısını,mücadelesini ortaya koydu.

2.yarının,10 dakikalık kısmını baskıyla oynayan Galatasaray, bunun sonucu penaltıdan golüde buldu. Bundan sonra maç yine eski haline döndü. Son 10 dakika ise Antep’in baskısını izledik. Önde olan bir Gs’nin şahlanıp daha fazla atağa çıkacağına, Antep onları baskı altına aldı.

2.yarıda ki oyuncu değişiklikleri çok isabetliydi. Sabri 11’de başlaması gerekliyken, sonradan oyuna girdi. Yine her zaman ki Sabri, mücadele üst düzey. Aydın’ın oyuna girmesi ise sevindirici. Sakatlıktan çıktıktan sonra, böyle riskli bir maçta oyuna girmesi onun ileri ki dönemlerde takıma yeniden adapte olmasını sağlayabilir. Pino, oyuna girdikten sonra tipik özelliklerini kullandı. Sağ kanattan getirdiği bir top özellikte çok güzeldi. Çok hızlı ve teknik. Defans hızına yetişemedi bile. Misi ile ilgili başka  bir konuda şu; Her maç 11’de çıkmaz bence. Pino vs. vs. oyuncularla aynı sistemde oynaması zor. Rotasyon gereği bazı maçlarda yedek oturabilir.Elano’ya gelince;Elano’nun Brezilya milli takımında ki gibi oynaması için,Güntekin Onay’ın değimiyle “Maicon gibi yardıra yardıra” gelen bir bek lazım.Sabri’yle sürekli oynayıp,bir uyum sağlarlarsa bu olabilir.
Gaziantep ise Ks’de çok başarılı sezonlar geçiren Tolunay hoca ile başladı sezona. Yapılan transferler gerçekten çok iyi. Popov Litex’in kadrosunda ki genç yeteneklerden sadece biri. Transferin sonu günü yapılabilecek en iyi transfer. Dün ki performansıyla da bize ufaktan neler yapabileceğini gösterdi. Galatasaray’dan Antep’e giden Emre ise klasiğini gösterdi. Galatasaray’a ilk geldiği sezon, banko 11 oynarken, sakatlıklar onun belini büktü. Şimdi, Servet gibi bir Anadolu kulübünde yükseliş arıyor. Antep’in iyi bir kadrosu var. Türk oyuncuları ve yabancıları gayet kaliteli. Tolunay hoca bunları harmanlarsa çok iyi bir Antep seyrederiz. Yine başka bir eski Gs’li Yalçın’ın, Baroş’a yaptığı faul sonrası,hakeme itirazı TV’den bile duyuldu.


Ve dün gecenin asıl önemli olayı. Metin Oktay. O bizim her şeyimiz, o bizim sembolümüz, o bizim ruhumuz, o bizim Galatasaraylılık duruşunu hayatının sonuna kadar sergilemiş abimiz. O Galatasaraylılığın ne olduğunu gösteren yüce insan. Genç yaşta hayata gözlerini yumsa da, hala bizimle. Sonsuza kadar bizle yaşayacaksın;
                       Taçsız Kral Metin Oktay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder