13 Eylül 2010 Pazartesi

Mou,Real ve Islık



Real Madrid, tarihin en başarılı takımı. Ve bu sezona tarihin en iyi t.direktörü olma yolunda ilerleyen Mourinho’yu takımın başına getirdiler.

Sezona beraberlikte başlayan Real,2. maçında ise Osasuna’yı 1-0 yendi. Taraftar, oynanan oyundan memnun olmadı ve Bernabeudan ıslık sesleri duyuldu. Taraftar şımarıklığından, maçları hep farklı skorla kazanmak istiyor, sadece sahada olan yıldızlardan bile mutlu olmuyorlar.

Ama haklılar. Madrid geçen sene Pellegrini’yle oynadığı futbol gibi bir oyun sergilemiyor. Ama birilerini suçlamak için daha çok erken. En büyük rakibi Barça’da bu hafta puan kaybedip, durumlar dengelenmişken taraftarın tepkisi yersiz oldu. İlk hafta sonradan oyuna giren Mesut, bu hafta ilk 11’de başladı. Özil’in performansı hem Mou, hem de takım arkadaşı Pepe tarafından övgülerle söz ettiler. Bild, Marca, As,El Mundo  ve Kicker Mesut hakkında övgüyle söz ettiler.

Yeni transfer Carvalho ise yıllardır oynuyormuş gibi bu takımda. Carvalho,çok üst düzey bir oyuncu.Gerektiği zaman sürpriz çıkışlarda yapabiliyor.İnanılmaz soğukkanlı ve zeki. Hierro’dan sonra bu kadar ayağı düzgün ve soğukkanlı bir oyuncuyu takıma kazandırdıkları için mutlu olmalılar.Onun partneri ise Pepe.Son yıllarda sakatlık sorunları ve saha içindeki sinir sorunları yüzünden düzenli oynayamadı.Çok sert bir oyuncu,benim gözümde Madrid’in 11 oyuncusu değil.Raul Albiol daha çok yakışıyor ilk 11’e. Ramos ve Arbeloa ise takımda tam bir joker. Marcelo ise hala bekleneni veremiyor.

Khedira ise uyum sağladığı takdirde çok büyük katkı verecektir. Lass ve Gago’nun ise forma şansı epey azaldı. Tam bir gezgin olan Lass Diarra’nın takımda fazla kalacağını sanmıyorum. Canales, Pedro Leon ve Di Maria ise işlenmeyi bekleyen büyük değerler. Takımın içinden çıkmış, öz evladı Granero’yu ise unutmamak lazım. Çok değerli. Real’in yeni Guti’si olabilir.Geçen sene ki performansı çok iç açıcıydı.Bu senede bolca şans bulursa,bu şansları iyi değerlendirecektir.

Forvette ise Higuain, çok iyi geçen sezonun ardından, çokla iyi bir DK geçirmedi. Ama Benzema’nın performansı göze alınınca, pekte zorlanmayacak gibi 11 yarışında. Benzema’nın sorununu anlamak mümkün değil.21 yaşında çok büyük bir kulübe geldi ve hala, bir türlü iyi performans sergileyemedi. Bu sezonda, geçen sezon gibi olursa sene sonu yol ayrımı gözükür.

Mou ve Real. Kusursuz bir birliktelik gibi.Takıma kazanmayı öğretecektir.Bunun yanında güzel futbolda gelecektir.Ama Jose’nin dediği gibi ‘O Harry Potter’ değil.Takım,daha hazır değil.Takıma eklenecek isimlerde var daha.Oynadığı resmi maçlarda ki kadroların hiçbirinin Mou’nun as 11’i olduğunu söyleyemeyiz.Ama Jose kazanmayı biliyor.Takımda ki oyuncularda kazanmayı biliyor.Bilmeyenler ise öğrenecek.İşte o zaman ‘Los Galacticos’ tam anlamıyla ortaya çıkacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder