3 Eylül 2010 Cuma

Adnan Polat 'la Nereye ?


Adnan Polat dün gece Ntvsporda Güntekin Onay ve Ridvan Dilmenin programına katıldı.Galatasarayla ilgili çeşitli konular konuşuldu.Ancak konuşmada bizi şuan için ilgilendiren ve mutlu eden tek nokta Frank Rijkaarda vaat edilen güven.

İlk önce çok konuşulan transferler.Prekazi olayında Sayın Polat oyuncuyu kendilerinin istediğini ve Prekazinin bu istek doğrultusundan Türkiye'ye oyuncu ile geldiğini söyledi.Transferin olmama sebebi ise oyuncunun son 4 sezonda 30 maç oynaması.Pino ise son 3 sezonda 65 maç oynadı.Sadece 2008-2009 sezonunda 20 maç üzerini gördü.Bu cevap tatmin edici değildi.

Misimoviç transferlerinde ise hocanın istediğini birinci oyucuları almak için uğraştıklarını söyledi.Ancak sonuç ortada haftada bir maç.Galatasaray taraftarı haftada 2-3 maç izlemek istiyor.Son yıllarda sakatlıklardan söz ediliyor.Buna neden bu sene önlem alındı.Neden Kewell ın Baroş un Cana nın sakatlanması beklendi.

"Kimse Galatasarayın kaptanını son dakikada alamaz" böyle bir teklif olduğu bile muamma.Uğur Uçar ve Emre Güngör'ün neden satıldığı ise başka bir soru.Keita nın gönderiliş sebebi;diziplinsizlik ve saygısızlık.Peki Lincoln e neden bu kadar dayanıldı.Lincoln ün gönderiliş sebeblerinde bunlar değil mi ? Herşeyden öte bu oyuncular Galatasaraya mı gelince böyle oluyor ? Daha önceden bu davranışları sergilemiyorlar mı ? Bunlar araştırılmıyor mu ?

Kulağa başka hoş gelen birşeyse Galatasarayın bir Scout ekibinin olması.Tabi Sayın Polat'ın söylediği genç Baroş tarzı forvetinde nerden nasıl bulunacağı.Kaliteli oyuncu varsa Scoutunda olması yetmiyor kaliteli  olması lazım.

Rakibimiz Fenerbahçe açıklaması ise hayal kırıklığı.Şampiyon olmuş,devrim yapmış bir Bursa.Tarihi senden eski BJK,Ve çok formda Ts yi nasıl rakip görmüyor merak ediyorum ?

Başka dikkat çeken nokta ise Ufuk'a olan güven.Güvenilmeli.Bir kaleci ancak ona güvendiğin zaman,ona destek çıktığın zaman özgüveni yerine gelir.Gol atmadanda üst düzey yerlerde mücadele edebilirsin.Kendin gol atmadan bile maç kazanabilirsin.Amaa gol yersen maç kazanamazsın.

Galatasaray ın yatırımları ise her zaman dilde.Yatırımlar Galatasarayı Real Madridle,Barca yla,ManU yla ayın seviyeye getircek.Yıllardır bu dillerde.Kolay iş değil biliyoruz ama staddan dolayı içimiz rahat değil.Yıllar boyunca yeni stad bekledik,onuda kendimiz yapamadık.Yıllar boyunca Riva yı bekledik.İşimiz yıllar yııllar sürüyor.Aynı bir masal gibi.Yıllar yıllar sonra vaatler,yıllar yıllar önce ki güzel günler.O başarıları yakalamak zor.Ancak böyle önünde rol-model olan bir klüb için hiç zor olmamalı.

Ve bir konuda daha güzel dedi Sayın Polat;Madrid eski futbolcuları alt kategorilere getiriyor.Bizimkiler bunu istemiyor.Haklı bugün kaç tane eski futbolcu alt yapıda.Aykut Kocaman 2.adam rolünde ne kadar kaldı?Ünal Karaman da aynı.As olan yere Avni Aker'e inmeden ne kadar durabildi ? Herkes önce tecrübe etmeli.Üniversite öğrencileri staj yapar.Genç futbolcular kiraya verilir ya da 1-2 maç oynatılıp,ısıtılır.

Takımı Rijkaarda bıraktık sözü ne kadar inandırıcıdır bilinmez ama bunu duymak güzel.Vee her ne kadar arka çıksada yönetiminde ki kişilere profesyoneller gerek.

Basketbol içinse gerçekten hem bayan hem erkek takımının yapılanması çok iyi.Erkek basket takımı geçen seneki skandaldan sonra tekrar yapılanıyor.Bayan takımı ise Işıl Alben gibi bir liderle birlikte kadrosunda WNBA yıldızları bulunduruyor.

Laf nereye  gelecek.Galatasarayın önü açık.Ama bu her zaman böyle.Galatasarayın önü her zaman açık.Futbol takımını bir profesyonele bıraktılar.Bunu kulüb geneline yaymalılar.Eski sporcular kulüb içinde aktif rol almalı.Böyle bir konudan sonra ancak şu denir:

                                                          GALATASARAY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder