11 Haziran 2011 Cumartesi

Ceyhun Gülselam Üzerine


Galatasaray  bir buçuk haftalık bir sessizliğin ardından bir transfer daha gerçekleştirdi. Yine Trabzonspor’un önemli değerlerinden biri olan ve sözleşme uzatmayan Ceyhun Gülselam Galatasaray la çok yüksek ihtimal sözleşme imzalayacak.
Ceyhun transferi Galatasaray için birçok alanda tamamlayıcı bir transfer. Bildiğimiz gibi onu milli takıma davet eden ilk teknik adam Fatih Terim'dir. Onu ilk Belarus karşısında oynatmıştı ve Ceyhun o günden sonra milli takım için önemli bir değer oldu. Özellikle birçok bölgede oynayabiliyor olması onun en büyük avantajı. 

Trabzonspor'un onu elinden kaçırması ise gerçekten onlar adına kötü oldu. Ama elden kaçırmalarının başlıca sebebi yeterince forma şansı bulamaması Ceyhun'un. Geçen sene 14 maça ilk 11'de başlayan Ceyhun 17 maçta sonradan oyuna girmişti, bu sezon ise sadece 8 maça ilk 11'de çıktı ve 17 maçta sonradan oyuna girdi. Geçen sene 3 gol atarken, bu sene 1 gol attı. Şenol hocanın bu sene onu bu kadar az kullanması ise gerçekten çok şaşırtıcı. Bir dönem stoper sıkıntısı çeken takımda bile defansın ortasında kullanılmamıştı. Halbuki Fatih Terim bile en kritik yerde, 2010 dünya kupası elemeleri Bosna-Hersek maçında Önder'in çıkartıp Ceyhun'u stopere çekerek ona güvendiği göstermişti. Ceyhun'un Trabzon'dan ayrılmasının birinci sebebi ona yeteri kadar güven duyulmadığını hissetmesidir bence.

Galatasaray'a gelişi açısından bakalım birde. Her şeyden öte orta sahada libero olarak tabir edilen 2 tane oyun kurabilen, yetenekli, oyunu çift yönlü oynayabilen oyuncularımız oldu. İkisininde Trabzonspor'dan gelmesi manidardır. Fatih Terim'in onu savunmanın ortasında daha çok kullanabileceği hissi var bende. Zaten blokumu önceden takip edenler benim Ceyhun'un stopere devşirme isteğimi bilirler. Servet Çetin, Semih Kaya gibi 2 sözleşmeli stoperimizin yanında sözleşmesini uzatabilecek bir Gökhan Zan'da var. Gelme ihtimali çok yüksek bir de yabancı stoper var. Böyle bir durum Fatih Terim Ceyhun'un geriden oyun kurabilme yeteneği ve fiziğini göz önüne alarak onu defansın ortasında görevlendirebilir. Ya da Lorik Cana'nın büyük ihtimalle ve ne yazık ki kalmayacağını düşünerek onu Cana'nın bölgesine çekip, Selçuk'u daha farklıda kullanabilir. Buda bir avantajdır çünkü Ceyhun yine o bölgede önemli bir fizik avantajının yanında, ileri çıkışlarda etkili şutlarını kullanabilir.

Galatasaray o 2000 ruhunda ki gibi orta sahayı salt bir tek yeteneği olan oyunculardan kurmuyor. Oyunun her yönünü ele alabilecek oyuncular transfer ediyor. Ceyhun ve Selçuk'ta şu anda Türkiye içinden alabilecekleri en iyi adamlardı.

Ceyhun içinde, Galatasaray içinde, Trabzonspor içinde hayırlısı ola. Ama Ceyhun gerçekten iyi transfer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder