18 Mayıs 2011 Çarşamba

Abi-Kardeş Elele


Ülkemizin dışa kaptırdığı oyuncular çoktur elbette. Dışa kaptırdığımız derken çift pasaportlu oyuncularımızdan bahsediyorum. Mesut Özil, Gökhan İnler, Serdar Taşçı gibi. Tabi ki kazandıklarımızda var Nuri gibi.

Ancak yıllar yılı içerisinde, özellikle son 5-6 yılda İsviçre ile münasebetimiz çok oldu. 2006 Dünya Kupası elemeleri, Euro 2008 bunların en başında geliyor. O yüzden İsviçre milli takımını seçen oyuncularımız canımızı çok yaktı. Hakan Yakın, Eren Derdiyok ve Gökhan İnler. Bunların içinden İsviçre'de Alex niteliği taşıyan Hakan Yakın ise en başta geliyor.

İsviçre'de tam bir veteran durumunda Hakan. Bizim Yusuf Şimşek gibi, Ceyhun Eriş gibi. Bu seneyi Luzern takımında geçirdi. Sezon sonu sözleşmesi bitecekken sürpriz bir gelişme oldu ve 1 yıl daha uzattı sözleşmesini. 2006 yılında futbolu bırakan abisi Murat Yakın onun takımı Luzern'in başına geçti. Murat Yakın geçen sene Thun takımını çalıştırıyordu ve gelecek sezon kardeşinin başında olacak. 2 yıllık bir anlaşma yaptı ve bunu öğrenen Hakan Yakın ise sözleşmesi 1 yıl uzattı Luzern ile.

Başarılarının devamını dileriz, abi-kardeş elele.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder