30 Nisan 2011 Cumartesi

Avrupa'ya Asya İstilası


Asya futbolu büyük bir gelişim içerisinde ve bu uzun süredir devam eden, bilerek yapılan bir şey. 2002'de ki Hiddink'in Koresi bunun en büyük başlangıç noktası oldu. Japonya ise yıllardır gayet iyi oyuncular çıkartıyor zaten. Avustralya ise artık bir Asya takımı ve onlarından ne kadar iyi oyuncuları olduğunu biliyoruz.
Bu sene işte Asyalı futbolcular Avrupaya'ya açıldı ve gayette başarılılar.

Jung Jo-Gook (yaş:27) : Biraz geç açılmış Avrupa'ya Güney Koreli forvet. Belki de mevkisi forvet olduğu için, milli takımda önünde sıkı adamlar olduğu için 12 kez giymiş milli formayı. Auxerre formasıyla 10 maça çıkmış ve daha golü yok. 


Koo JA-CHEOL (yaş:22) : Bu sene Wolfsburg'a 1.7 milyon € karşılığında transfer oldu Güney Koreli oyuncu. Ligde kötü günler geçiren takımı ile 9 kez sahaya çıktı. 


Ki SUNG-YUENG (yaş:22) : 2010 yılında FC Seul'den Celtic'in yolunu tutmuştu. Şenol Güneş'in keşfi olarakta nitelendirebiliriz onu. Güney Kore futbolunun gelecekte ki en büyük yıldızı olarak görülüyor. 1.8 milyon €'ya transfer olmuştu, şu an 4 milyon €.


Akihiro IENAGA (yaş:24) : Japon futbolcu 2011 yılında ülkesinden dışarı  bir adım attı ve Real Mallorca'nın yolunu tuttu. Takımıyla 11 maça çıktı ve 2 gol attı.


 Michihiro YASUDA (yaş:23) : Oda bu sene Avrupa'ya açılan Japonlardan. Ve belki de adını duyurmak için gidebileceği en kolay yere Eredivise'ye gitti. Gamba Osaka'dan Vitesse Arnhem'in yolunu tuttu. 


Son HEUNG-MIN (yaş:18) : Bu sene yıldızı gerçek anlamda parlattı Bundesliga'da. Profesyonel kontrat aldığı sene Hamburg formasıyla kritik goller attı. 9 maçta 3 golü var. Kore formasını şimdiden 5 kez giydi.


Ryo MIYAICHI (yaş:19) : O Japonya futbolunun ışıl ışıl parlayan yıldızı. Sadece Japonya'nın değil dünya içinde parlayan bir yıldız. Daha 18 yaşında ve Arsenal ile sözleşmesi var bu sene Feyenoord'da kiralık forma giyiyor ve harikalar yaratıyor. 11 maçta 3 golü var. 


Atsuto UCHIDA (yaş:23) : Japon oyuncuyu Felix Magath bulup getirdi Schalke'ye bu sene başı. Schalke'nin sezon başında ki o berbat görüntüsü içerisinde Magath'ın yaptığı transferler eleştirilirken o da nasibini almıştı. Çok özel yetenekleri olan bir futbolcu değil. Ancak bir takım için iyi bir tamamlayıcı parça. 1.1 milyon €'ye gelmişti Schalke'ye şimdi ise 4.3 milyon €.


Yuto NAGATOMO (yaş:24) : Japon oyuncu bu devre arası İnter'e kiralık olarak gelmişti. Ara transfer döneminde bir çok büyük kulüple anıldı adı ve İnter'e gitti ve bonservisinide aldıracak gibi. Geçen sene İtalya'ya bir adım atmıştı Cesena ile ve bu sefer büyük bir adım attı. 14 maçta forma giydi ve 1 gol attı. Gelecek sene yine İnter'de göreceğiz sanırım onu. 


Shinji KAGAWA (yaş:22) : Bu sene adından en çok söz ettiren Asyalıdır herhalde. Tüm dünyaya adını duyurdu. Cerezo Osaka'da 500 bin €'luk bir futbolcuyken, şimdi 8 milyon €'luk bir yıldız. 2. yarının başında sakatlanmış olsada şu anda takımı Bundesliga'da şampiyonluğunu ilan ediyor ve onun payı gerçekten çok büyük. 1 sezonda bütün Avrupa devlerini peşinde taktı.(başta ManU olmak üzere.) Japonya formasınıda 22 kez giydi. Önümüzde ki Asya Kupasında ve 2014 Brezilya yolunda takımının en önemli silahı olacak. Dortmund formasıyla 27 maçta 12 gol atma başarısı gösterdi. 


Eiji Kawashima (yaş:28) : O da Avrupa'ya geç açılan bir Japon ve bir kaleci. Bu sene başı Belçika'ya Lierse'ye transfer oldu ve orada 1. kaleci. Bu sene toplam 29 maçta forma giydi ve takımı ligde 14. Sonda bir önce ve tam 58 gol yemişler. Tabi hepsini Kawashima'ya bağlamamak lazım. :)


Jong Tae-Se (yaş:27): Onu hepimiz çok iyi hatırlıyoruz. 2010 yılında ki dünya kupasında tabiki. Tarihinde ilk kez dünya kupasına giden Kuzey Kore'nin en ilerisinde ki adam o.  Göz yaşlarına boğulmuştu ilk maçında ve çok didinmişti ileride. Japonya'da doğmasına rağmen Kuzey Kore için oynuyor. Ve bu sene  dünya kupasında ki performansıyla Avrupa'ya, Almanya'ya, Bochum'a gitti.  250 bin €'ya transfer etti Bochum onu o şu anda 2 milyon €. Ve 25 maçta 10 golü var. 


Kisho Yano (yaş:27): Japon oyuncu 27 yaşında Almanya'da Freiburg'un yolunu tuttu. Oda bir forvet ve özellikle Avrupa'da önünde bir çok adam var. Bu sene ki gösterdiği performans ise onları geçemediği yönünde. 14 maçta hiç gol atamamış. 


Tomoaki Makino (yaş:23): Japon oyuncu bir stoper ve bu sene Köln'e transfer olmuş. 4 maçta forma giyebilmiş sadece. 


Shinji Okazaki (yaş:25) : Japon oyuncunun yıllardır adını duyarız. 2008'den beri Japonya'nın en ileride ki adamı. 2009 yılında milli formayla 16 maça çıkıp, 15 gol atmış. Ve bu sene sonunda Avrupa'nın yolunu tutmuş.  Stuttgart'da bu sene 12 maçta forma şansı bulmuş ancak golle tanışamamış. 


Hajime Hosogai (yaş:24) : Defansif bir Japon oyuncu Hosogai. Sene başı Urawa Red Diamons'dan Leverkusen onun bonservisini almış. Ancak hiç oynatmadan Augsburg'a 2.lige kiralamış onu.  6 maçta forma şansı bulabilmiş sadece. 


Yuki Abe (yaş:29). : Epey geç açıldı o Avrupa'da Japon stoper. Bu sene başı Leicester City'e transfer oldu. Toplam 34 maçta forma giydi. 


Adam Sarota (yaş:22) : Avustralyalı genç Brisbane Roar takımından 3 arkadaşıyla birlikte sene başı Utrecht'e transfer oldu. Orta saha oyuncusu 8 maçta görev aldı. Polonya pasaportlu. 


Michael Zullo (yaş:22) : İtalyan pasaportlu Avustralya'lı oyuncu. Sarote ile birlikte Utrech'e transfer olan oyunculardan biri. Sol kanatta görev yapıyor ve yeteneklide.  4 maçta forma giyebilmiş sadece. 


Thomas Oar (yaş:22) : Utrecht'e transfer olan 3 Avustralyalından en küçüğü. Sol kanat oyuncusu olarak görev yapıyor. En genç olmasına rağmen en fazla forma şansı bulanları Hollanda'da. 11 maçta görev aldı ve golü yok.  Onunda İspanya pasaportu var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder