15 Şubat 2011 Salı

Mücadele Eden 2 - 0 Mücadele Etmeyen


Aylardır blokta yazıyorum, Aykut Hoca'ya zaman ve destek gerek diye. Fazla olumlu yazılarım yüzünden bazen beni Fenerbahçeli sandılar. Ancak bizim rengimiz belli ve Fenerbahçe'de raylar yerine oturuyor. 5 haftadır yenilmeyen takım 9 gol atıp, 1 gol yedi. Alex'in yapılan sözleşmesiyle takımın moralide daha fazla arttı. Ankaragücü yenilgisinden sonra Fenerbahçe'nin üzerinde bir sis bulutu ve puslu hava vardı. Ama Aykut Kocaman bu puslu havaya sevdi demek ki. Takım eskisinden daha iyi motive eder oldu, takım daha iyi oynar oldu.

Dün ki maçta ise goller de tabi ki Volkan Babacan'ın hatası var. Özellikle ilk golde bence bariz bir hata var. Ancak galibiyeti buna bağlamak yersiz. Fenerbahçe öyle de, böyle de bu maçı almak için elinden geleni yapacaktı. Kayserispor ise yenileriyle daha ilk kez büyük  bir maça çıktı. Ve 31. dakikada Santana'nın sakatlanması Kayserispor'un kaderini tamamen belirledi. Şota'nın yapmış olduğu yanlış oyuncu değişikliği Fenerbahçe'ye daha iyi bir ortam hazırladı. Santana gibi orta sahada kesici bir oyuncunun yerine, Semih Aydilek'i aldı. Forveti ikiledi. Ancak Niang, Dia gibi adamları unutmuş olacak. Forveti ikilemek 31. dakikada yapılması gereken şey değildi. Kulübe de Moritz ve Furkan gibi 2 orta saha oyuncusu dururken.

Kayseri ise oyununu bir türlü tutturamadı. Zaten devre arasından sonra müthiş bir başlangıç yapıp, sonra beklenmeyen bir kötü oyunla beklenmeyen bir puan kaybedip, sonra son dakikada 3 puanı alan Kayserispor alışma süreci nedeniyle inişli çıkışlı. Şota'da istediğimiz oyunu oynayamadık dedi zaten. Ara ara parladı Kayserispor ancak maçın kimde olduğunu gösterdi Fenerbahçe hemen. Tabi ki Santana'nın sakatlığı ve sonrasında ki yanlış oyuncu değişikliği gözüme battı benim. Ben önce ki Kayserispor yazılarımda bu takımın bir orta sahaya, orta sahada bir kesiciye, bir Cana'ya ihtiyacı olduğunu söylemiştim. Devre arasında ise yönetim hücuma takviye yaptı ki yapması gerekiyordu. Şimdi Kayseri Abdullah-Santana-Selim arasında gidip gelecek ve eğer Santana'nın sakatlığı ciddiyse Abdullah ve Selim bütün yükü çekecek. Bir de Kayserispor'un sağ bek meselesi var. O bölge de şimdiye kadar Hamza-Önder-Serdar ve yer yer Mehmet Eren oynadı. Hiçbirinin orijini sağ bek değil. Ve buda sıkıntı yaratıyor. Hamza ise takım içi bir alternatif olabilir ancak.
Kısacası Kayseri'nin eksikleri var, zamana ihtiyacı var ve bu maçta mücadele etmediler.

Fenerbahçe'ye gelince... Stoch'un oynamaması şuan için takımın en büyük potansiyel tehlikesi. Onu kaybedebilirler, her şeyden öte onun bu sorunu bütün takıma yansıyabilir. Aykut hoca onuda bir şekilde takıma monte edecektir. Ben Özer'in Fenerbahçe'de ki ilk sezonundan sonra pek sevmez oldum. Ankaraspor'daki Özer değil o artık bunu herkes görüyor sanırım. Biraz daha Selim Teber, biraz daha Emre oldu sanki. Daha bir orta saha oldu sanki Özer. İyidir, kötüdür tartışılır ancak bu maç iyiydi.

Mehmet Topuz Kayserispor'a karşı çok mücadele etti. Sahanın en çok koşan adamlarından sanırım. Onu beğenirim, Kayseri'deykende çok beğenirdim. Ancak çevremde ki insanlar onun hep Milli takımda olması gerektiğini söylerler. Ben bunda onlardan ayrılıyorum. Mehmet Topuz milli takımda oynayabileceği bölgeler için ancak 3. ve 4. adam olabilir. Bu benim kendi kanaatim.
Neyse Fenerbahçeli Mehmet'e dönelim. İlk geldiğinde epeyce bocaladı. Çünkü bir takımın yıldızıyken, burada görev adamı oldu. İlk geldiğinde bölgeside tam belli değildi. Zaman orta sahanın sağına, orayı üçleyen adama dönüştü. Ve üstün mücadele tekniğiyle bunuda hemen kavradı.Yetenekleri var olan bir adam, ancak sınırlı. O sınırlarını da mücadele gücüyle ört bas ediyor.

Aykut Hoca'nın 2-0 dan sonra yaptığı Dia-Baroni değişikliği ise oyunu tutmak içindi sanırım. Ancak bence yanlıştı. Dia yerine Stoch ve ya Gökay'ı alabilirdi. Takım bir hava yakalamışken öylece gidebilirdi. Ama o oyunu biraz daha rolantiye almayı istedi sanırım. Bir hava yakaladın mı gideceksin 3'e, 4'e. Bir gol yedin mi işte o zaman alacaksın Baroni'yi.

Fenerbahçe iyi yolda. Her zaman dediğim gibi Aykut Hoca'ya destek gerek. Takım puslu havada daha iyi yol alıyor.

Kayserispor'a ise zaman gerek, biraz daha takviye gerek. Seneye gerçek bir şampiyonluk adayı doğuyor.


Haa unutmadan bir de bu var. Bir pozisyon sonrası faul verilmediği gerekçesiyle dördüncü hakeme itiraz eden Lem, Fırat Aydınus tarafından saha dışına gönderildi. Lem, saha dışına çıkarken gözlüklerini çıkartarak Aydınus’a gösterdi ve kararı protesto etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder