12 Aralık 2010 Pazar

Go Home Adnan's Go Home


Can Yücel'in bir şiiri vardır; Go Home Hacı diye. Bir Hacı'yla ilgili ufak bir diyalog anlatılır, tabi Can Yücel'in o ilginç diliyle. Başından atmaya çalışır Hacı'yı. Artık bizde o duruma düştük; Go Home Adnan's.
Dün gece Ali Sami Yen'de son maç oynandı, stadın kendisine veda zaten hüzünlü, en hüzünlü olan ise Ali Sami Yen adının gidecek olması, ama daha da hüzünlüsü son maçı 2-0 kaybetmek.

Bre adamlar ! Takımın düzeni, kalite vb. geçtim hepsinden ki her şartta Gençlerbirliği'nden daha iyiyiz. Son maç için insan ortaya bir ruh koyar, bir duruş koyar. Yok, yok, yok. Ali Sami Yen'e böyle veda etmek yakışmadı. Neyse çokta sapmayalım, ne diyorduk; Go Home Adnan's.

Faruk Süren'den Adnan Polat'a bir tavsiye; Süren; 'Polat, yönetimini yenilemelidir. İstifa etmeli ve yeniden çalışma arkadaşlarını seçmelidir' diyor ve ekliyor. 'Benimki eski bir başkan olarak bir tavsiyedir. Çünkü başımdan geçti.'

Ama Adnan başkan ne yapıyor ? Hiç takmıyor, eski başkanları, eski Galatasaraylıları. Kendi bildiğini okuyor.
Çıkıyor diyor ki; ' Başarısızlık olursa bu sene ne Hagi kalır, ne Adnan Sezgin.' Adnan Başkan onlar gidecekte sen mi kalacaksın, bu nasıl iş böyle ?  3 yıla yakındır başkansın, gelen bütün hocalar senle başarısız oldu, Adnan Sezgin başarısız oldu, takkeyi bi önüne alda düşün artık, de; ben de mi başarısızım ?  

Adnan Polat yönetiminde Galatasaray'da ki gelen giden oyunculara, hocalara bakalım ;

Eric Gerets'den başlayalım, çünkü ona değinmek lazım. Adam takımı şampiyon yaptı, ertesi sene ligi 3. bitirince defansif oynatan adam oldu gönderildi. Ki bir önce ki sene en zorlu şampiyonluklardan birini kazanıp, yıllarca Galatasaraylı olmuş gibi sevinmişti.

Ertesi sene Feldkamp geldi; Adnan Polat ( tabi Özhan Canaydın'ında Feldkamp döneminda payı var.) yeni yapılanma dedi, transferler başladı;

İsmael Bouzid; 10 maç oynadı, gitti.
Serkan Çalık, o sene şampiyonlukta payı var, ertesi sene sakatlandı ve nerdeyse hiç oynamadı, gönderildi.
Emre Güngör; 700 bin €'ya Ankaragücü'nden geldi. Şampiyonluk senesi Servet'le iyi bir ikili oluşturdu. Sakatlık sorunları yüzünden gönderildi.
Orkun Uşak; Erciyespor'dan 600 bin €'ya alındı. 1. kaleciydi, ancak onada güvenilmedi ve gönderildi.
Servet Çetin; 500 bin € ya Sivasspor'dan geldi.
Lincoln; 5 milyon € ya Schalke'den geldi. Baş belası oldu ve gitti.
Shabani Nonda; 1.3 milyon €'ya Roma'dan gelmişti. Geldiği günden beri full katkı vermeye çalıştı, yönetim zafiyeti yüzünden gitmek zorunda kaldı.
Tobias Linderoth; 3.5 milyon €'ya Kopenhag'dan geldi. Kariyeri boyunca hiç sakatlanmayan adam burda beli doğrulmadı.
Volkan Yaman; 1 milyon €'ya geldi, Hakan Balta'nın performansı sonucu takımdan kesildi ve 2 sene sonra gönderildi.
Barış Özbek; o sene Serkan'la birlikte geldi.
Hakan Balta; geldiği sene ön libero, sol açık, her yerde oynadı.
13 milyon € harcadılar, 3 milyon € giden oyunculardan elde ettiler.

Ertesi sene Feldkamp'ın zıttı bir hoca, disiplinli Feldkamp'dan, Skibbe'ye. Ligde istenilen verimi vereyemen Skibbe, Avrupa Liginde full verimle ilerliyordu. Yıllardır yenemediğimiz Bordeaux'u yenmişti. Ligde ki bir Kocaelispor mağlubiyeti sonrası Uefa kupası maçı öncesi gönderildi.

Yine onun tersi bir oyun oynatan Bülent Korkmaz geldi, fizik olarak tamamen bitik olan bir takıma defans kökenli oynatmak istedi. İlk başka büyük sorun Lincoln ortaya çıktı. Ve sene sonu onlada devam edilmedi.
 Skibbe ve Bülent Kormaz dönemi transferleri;

Harry Kewell, Yaser Yıldız, Ferdi Elmas, Lyon'dan 5.5 milyon €'ya Milan Baroş, Alparslan Erdem, 4.5 milyon €'ya Fernando Meira,Serkan Kurtuluş
Bu transfer dönemi 12 milyon € harcadılar, gidenlerden 6 milyon € kazandılar.

Ertesi sene yine yeni yapılanma Frank Rijkaard ile. Hem devre arasında takım yapılandı, hem de sene başı. Nonda'nın gönderilmesi yönetim zafiyeti olarak kaldı;

Ufuk Ceylan, Mustafa Sarp, Gökhan Zan, Leo Franco, Lucas Neill, 7.5 milyon €'ye Lyon'dan Kader Keita, 7 milyon €'ye City'den Elano, Caner Erkin, Gio ve Jo.
Bu sene ise 16 milyon € harcandı. Bir çok transfer bedelsiz yapıldı, yönetim bunu bir başarı olarak göstermeye çalıştı ancak bedava diye üzerine atladıkları Zan ve Franco ellerinde patladı.
 Giden oyunculardan 3 milyon € elde ettiler.

Bu sene ise transfere 19 milyon € harcadılar, 18 milyon € giden oyunculardan elde ettiler.

Bütün bu seneler transfere 60 milyon € gitti,  30 milyon € gelir elde ettiler sattıkları oyunculardan. 30 milyon zararda yani kulüp.

Lafın kısası GO HOME ADNANS GO HOME.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder