8 Eylül 2010 Çarşamba

Galatasaray mıydı o ?



Bir an Galatasaray maçı izler gibi oldum.Mağlup duruma düştük.sonra öne geçtik,sonra beraberlik ve sonra tekrar galibiyet.Defans ve önündeki isim Gs’den değildi halbuki.Hakan Balta,Mehmet Topal ve Gökhan Zan yoktu.Ama yine bir Galatasaray rüzgarı esti.
Sadece buda değil Galatasaray’a benzeyen yönümüz.Gs’nin geçen seneki hali gibi yediğimizden fazla gol atıp kazandık.
Hiddink’in tek yanlışı Tuncay’ı tek forvet oynatması.Belki,Hamit gerçekten oranın oyuncusu değil ama herkes mi kör ? Van Gaal de onu orda oynattı,Fatih Terimde.O bölgede de  verim veriyor ki oynuyor.
Maçın ilk yarısı bizim için sadece Arda’ydı.Başka hiçbir şey yoktu.Arda’ya verdik topu,takıl sen biz buralardayız dediler.Arda’da aldı çabaladı durdu.Yine kronik sorunumuz,duran top yüzünden gol yedik.Golden sonra maçta Belçika tehlikesi birkaç kez yaşandı.Maç içindeki faktörler arasında Kompany’ide unutmak olmaz.
2.yarı Selçuk çıktı Semih girdi.Selçuk çok yetenekli ve daha 25 yaşında.Her türlü bize gerek bir oyuncu.Gerekirse takımı yönetir,gerekirse defans yapar,gerekirse şut çeker.Bize bugün ki Aurelio’dan daha çok fayda sağlardı.Aurelio artık 33 yaşında.Yeri doldurulamaz bir oyuncu değil.
Semih’in girişiyle,ofanstaki oyuncu sayımız arttı.Bununla birlikte,her zaman en kolay yaptığımız şeyi hücumu yapmaya başladık.İlk gol Hamitden ,sonra ‘genç,nöbetçi golcü’ Semih sahne aldı.Ve son kapanışı 2.yarı boyunca en azından ofansta dinlenen Arda’yla sahadan galibiyetle ayrıldık.Galib
Hiddink’in bu maçta eleştirilecek çok yönü yok.Çok iyi oynamadığımız bir maçta bile,geçen sene daha güçsüz bir Belçika’yla berabere kalmışken şimdi mağlup etmek bir başarı.
Artık grupta iş matematiğe, hesaplara kaldı.Grubun akıbetiyle deplasmanda oynanacak Belçika maçının da zorluk derecesi ortaya çıkacak.Ama her yorumcunun söylediği gibi hedefimiz 1.lik,rakibimiz Almanya.
Bu maçta tek anlamadığım nokta,Hiddink’in bence tek yanlışı şudur;Nuri neden tribünde ?17 yaşında A milli formayı nadir isimlerden olan Nuri,17 yaşında Bundesliga’da maça çıkma,Feyenoord deneyimi ve ardından Dortmund’un vazgeçilmez oyuncusu olurken milli takımda hala neden yedek bile olmadığını anlamış değilim.
Milli takımımızın bazı sorunları olduğu kabul,mesela;Yarı sahamızı çok geç terk ediyoruz,alan savunması yapamıyoruz,hücumda çoğalamıyoruz;özellikle ilk yarıda arda içeri orta yaparken sadece Tuncay ceza sahası içerisinde,Emre ise gün geçtikçe daha defansif oynamaya başlıyor.Aurelio ise eski Aurelio değil.Bu haliyle bizim için sadece bir alternatif olmalı o bölge için.Hamit ve Sabri ideal ikiliyken,çok iyi anlaşırken(ikiside bek ve açık oynadıkları için),birbirinin kademesini gözetirken,bugün ki maçta biraz uyumsuzlukları vardı.Bu uzun zamandır birlikte oynamadıkları içinde olabilir yada Hamit  uzun zamandır bek oynamadığı içinde olabilir.Ama bizim için çözülmesi zor bir sorun değil.
Artılarına gelecek olursak;her şeye rağmen kim oynarsa oynasın son dakikaya kadar mücadelemiz devam ediyor.Ömer Erdoğan bir kazanç.Kalemizde yıllardır Rüştü nasıl zor zaman kurtarıcısıysa,Ömer’de yıllardır Emre Aşık’ın büründüğü rolü devralabilir.
Bu sonuçlarla,Hiddink’i eleştirmek için bekleyenler biraz daha bekleyecek gibi gözüküyor.
2012 doğru giderken kadro seçimlerine çok dikkat edilmeli.2012 de bu kadronun çoğu yine takımda olacaktır.Ama 2014 içinde bir şeyler yapmak gerekli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder