22 Ocak 2011 Cumartesi

Bayrağı Linderoth'un Babasından Aldı; Henrik Larsson


Henrik Larsson bir efsane, Celtic efsanesi, Barca'nın saygıyla andığı bir futbolcu ve Sir Alex Ferguson'un 30'unda istediği bir futbolcu. Kariyerinin son yıllarını Helsingborg'da geçirdi ve 2009 yılındada futbolu bıraktı. Ama onun o futbol zekası elbette işleyecek. Hemen kaptılar onu ve teknik direktör yaptılar.

Geçen sene Tobias Linderoth'un babasının çalıştırdığı Landskrona BoİS takımının başına geçti. İsveç 2. Ligi Superettan'da mücadele ediyor takım. Larsson'un yanında ise yardımcıları Hans Eklund ( yardımcı ) ve Jörgen Pettersson( genç takım hocası ). Larsson'un takımı 16 takımlı ligde 5. sırada ve bir üst lige çıkma potasıyla arasında 6 puan fark var. İlk 2'nin direkt olarak çıktığı, 3. ve 4. takımın bir üst lige çıkmak için play off oynadığı ligde Landskrona dördüncüyle arasında 1, üçüncüyle arasında 6 puan fark vardı. Nisan ayında başlayan ve ekim ayında biten ligi Larsson'un takımı 5 tamamladı. Ve 2. ligde mücadele etmeye devam edecek. Takımın istatistiklerine bakalım birazda. 45 puan toplayan takım 13 galibiyet, 11 mağlubiyet ve 6 beraberlik aldı. 40 gol atıp 39 gol yediler. Yediklerinden fazla atmışlar tam anlamıyla.

Kendi sahasında oynadığı 15 maçta 9 galibiyet 2 beraberlik ve 4 mağlubiyetin yanında, 23 gol atıp 12 gol yediler. Deplasmanda ise 4 galibiyet, 4 beraberlik ve 7 mağlubiyetleri var. 17 gol atıp 27 yemişler. Deplasmanda tam anlamıyla bir felaket onlar için.

Genç ve yaşlı oyuncuların harmanlandığı bir takım. Takımın kaptanı 35 yaşında ki Joakim Persson. Takımda İsveçli futbolcular hariç 2 Danimarkalı ve 1 Fin var. Takımın hücum hattının önemli ismi Fredrik Olsson 25 yaşında ve Helsingborg'dan geldi, daha doğrusu Larsson getirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder