7 Aralık 2010 Salı

Kayserispor - Eskişehirspor


Dün akşam süper ligin bu hafta ki son maçındaydım; Bilet fiyatları yine çok ucuz 1-2 ve 5 Tl. Taraftarda dün epeyce ateşliydi, destek tamdı. Maça geçmeden önce yine bazı şikayetlerim var. Stadla ilgili. Stadın güvenliği özel güvenlik şirketlerine veriliyor. Özel güvenlikten gelen görevliler işlerini baştan sağma yapıyorlar. Stada giriş tam bir felaket. Turnikelerde inanılmaz bir yığılma var ve çocuğuyla gelen bir insan maça sapa sağlam girebilmek için ancak maçın başlamasını bekleyebilir.



Maça dönelim. Maçın ilk yarısı tempoluydu. Kayserispor her zaman ki gibi dikine oynama isteğiyle maça başladı. Ancak ileride topu tutabilecek bir hedef forvet olmayınca bu ataklar başka yollara döndü. Oyunu sürekli kanatlara aktardı. Defans hattının sağında Önder görev aldı. Serdar Kesimal sarı kart cezalısı olduğu için dün ki maçta onun yerine 2 sene önce gösterdiği performansla Milli takıma kadar yükselen, ama ciddi bir sakatlık geçiren Eren Güngör uzun bir süre sonra forma giydi. Şota'nın sağ bekte bir kararsızlığı var. Hamza, Serdar ve dünde Önder oynadı. Önder sağ bekte hiç olmadı ama. Çoğu pozisyonda çok içe girdi Önder. Defans 3lü gibi oldu. Maç içinde bazı olumlu hareketleri oldu tabi, müthiş bir şut çıkardı mesela. Benim onun hakkında çok şey vadettiğim, bir Maicon, bir Alves ve bir Bale olarak tanımladığım Hasan Ali ise dün ki maçta ataklara pek katılmadı. Galatasaray maçında Sabri'yi, Ali Turan'ı çileden çıkartan adam dün pek tadı yoktu. Defans hattında altı çizilecek bir adam var.

Alexander Amisulashvili; Hasan Şaş onu bu kadar beğenmekte haklı. İnanılmaz soğukkanlı, hiç tereddüt etmiyor. Maç içinde maç eksiği olan Eren'in bazı hatalarını kapadı. Her şeyden öte ayağıda çok düzgün. Oyun kurabiliyor. Defanstan çıkarttığı bir kaç topta hedefi tam 12den vurdu. Çok değerli bir oyuncu, Kayseri uzun yıllar defansını onla sağlama alabilir. Eren Güngör dün ilk golde hata yaptı. Maç eksiği epeyce göze battı ve bunun sonucu sakatlandı zaten. Geçmiş olsun diyelim, sahalara kısa sürede dön Eren, lazımsın sen bize. Kayserispor'dan Eren'in sakatlığı ile ilgili açıklama;
Kayserispor’un genç oyuncusu Eren Güngör 57.dakikada  sağ dizinden aldığı darbe ile yine sakatlandı.
Maçın 57.dakikasında Jesi ile girdiği ikili mücadeleden sonra sakatlandı.
Daha önceki sakatlığı sol dizin de meydana gelmişti.
Eren Güngör’un yarın (Pazartesi)  çekilecek MR’dan sonra durumu netleşecek.
Son gelen haberlere göre yan çapraz bağları kopmuş.

 Maçta Kayseri etkili derken beklenmedik bir gol geldi, hem de beklenmedik bir adamdan. Maçın 9. dakikasında Diego Angelo uzaktan çok şık bir gol attı. Hamidou'nun önde olması ve Eren'in kademe hatasının da golde etkisi var tabi ama yiğidi öldür hakkını yeme güzel goldü. Rıza hocayla pek şans bulmamıştı Diego, sene başı Genoa'dan geldi Bülent Uygun'la formayı giymeye başladı.  Es-Es'de büyük beklentiler olan oyuncular dün hep saha kenarındaydı. Es-Es'e büyük katkı vereceğini düşündüğüm Pele dün yedekteydi, Tello'da öyle, bir de Sezer var. Batuhan ise kadroda yoktu. Sezer ve Pele sonradan oyuna girdi, Tello ise yedek kulübesinde kaldı öylece. Es-Es dün maçı kazanmak için gelmemiş Kayseri'ye. Ataklarının hepsi Kayseri'den top kayıplarından sonra geldi. Kontra atak futbolu bir nebze. Bülent Uygun burdada güzel bir futbol ortaya koyamadı. Erkan, Jaycee, Alper hepsi hızlı oyuncular Es-Es bu oyun taktiğiyle umarım sadece bu maçlık oynamıştır.

Kayseri'de yeni dönemin önemli isimlerinden Ömer ile eşitliği sağladı. Ömer sol kanatta arı gibi çalışıyor. Çok hızlı ve teknik. Hücumda top kaptırmıyor, kaybettiği topa hemen basıp geri alıyor. Maçın Kayseri adına Selim'le birlikte en önemli isimlerindendi. Ömer'le ilgili ayrı bir yazı yazmam gerek.
İlk yarının istatikleri
Kayseri topla oynama %58
Eskişehir % 42
Kayseri köşe vuruşu 8
Eskişehir köşe vuruşu 2
Maçın 2. yarısı inanılmaz zevksizdi. Kayseri sadece yan pas yaptı. Yan pas, yan pas nereye kadar. Oyunda hakimiyetin var ancak topu iyi kullanamadın. Sürekli yan pas yaptılar, sürekli topu kanata attılar. Ama kanatta bir etkinlik yok. Mehmet Eren dün berbat bir günündeydi. Top sürekli ona geldi, topların hepsini ezdi, bir türlü istediğinin yapmadı ve 65. dakikadan sonrada küstü, sağ çizgide öylece durdu. İlk değişiklik olması gerekirken 90 dakika sahada kaldı. Abdullah'ta dün kötüydü. Doğru kararları veremedi bir türlü.
Es-Es 69'da tekrar öne geçti Burhan'ın golüyle. Ofsayt kokan bir gol. Ama olsun Kayseri bir türlü öne geçemedi maçta. Bu golden sonra Şota sıkıştı, hemen değişiklikler geldi. Ömer yerine Ali, Önder yerine Furkan girdi.
Selim Teber defansın göbeğine geçti. Bir kez daha hayran kaldım Selim'e. Sen Almanya'da 10 numara oyna, gel burda stopere geç helal olsun başka ne denir ki. Ali oyuna biraz hareketlilik getirdi, Furkan ise sakatlıktan yeni çıktı fizik olarak iyi değildi, ama kulübede de başka tercih yok. Dakikalar 80'i gösterdiğinde Kayseri Es-Es kalesini abluka altına aldı. Bir şut geldi önce direkten döndü, sonra ceza sahası içi karıştı, ve bunun sonunda Ali Bilgin ile gol geldi.

Sonuç olarak Kayseri'de bir hedef eksikliği var. İyi bir santrfor lazım ve tabi kulübeye transferler. Hücum hattının değerli isimlerinden biri Moritz dün kötüydü. 79. dakikada ıska geçtiği top tam bir felaket. Sakatlıktan tam çıkamamış daha. Emir Kujoviç bu takıma ilaç olur. Hücum hattını genişletme çabalarıyla ilgili Kayserispor'un şu haber var;
Kayserispor’un sezon başında ısrarla peşinde koştuğu Kris Boyd transferi bir türlü gerçekleşmemişti.
Daily Record Gazetesinde çıkan haberlere göre Kayserispor’un Kris Boyd ile görüştüğünü ve bu oyuncunun Ocak ayında Kayserispor’a gitme ihtimalinden söz ediyor.
Blackburn, Kayserispor ve bir kaç Alman kulübü Kris Boyd’u transfer için görüştüğünü yazdı.
Furkan ve Abdullah ikilisi gerçekten sağlıklı oldukları zaman orta sahaya büyük güç ve dinamizm getirir. Ve tabi her zaman söylediğimiz gibi bir kesici gerek orta sahaya. Defansif özelliği biraz daha fazla olan. Selim'in üzerinde ki yüküde olmak lazım biraz. 34 maç, bütün maçlarda topu böyle tek başına dağıtamaz.

Es-Es için ise bu oyunu umarım sadece Kayseri'ye özeldir. Bülent Uygun takımı dengeli kullanamıyor gibi. Kulübede Pele, Tello, Sezer, Ahmet Sarı ve Doğa gibi çok etkili isimler var. Bunlara dün pek şans vermedi. Belki de ben objektif değilim bu konuda, Buca olayından sonra Bülent Uygun'a 1 gram sempatim kalmadı.
Hakem çok fazla düdük çalmadı, çalması gereken pozisyonları çalmadı, oynatmak için değildi bu çalmamasının  sebebi.
Bu arada hakemle ilgili Şota'nın şu açıklamalarına yer versek yeterli olacaktır;
Kayserispor Teknik Direktörü Maç sonunda sert konuştu.
“Hakemler hakkında bugüne kadar konuşmadık. Puanlar kaybettik yine bir şey söylemedik. Her hafta görüyorum; sipariş veriyorlar. Şu oldu, bu oldu diyerek hakemleri hazırlamaya çalışıyor. Ofsayt gol yedik. Gol attık onu vermediler. Her maçtan sonra hakemi mi konuşacağız? İnsan hata yapabilir ama ofsayt demek ofsayt demek. Onu görecek. Sustuk hiçbir şey söylemiyoruz ama zor geliyor.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder