28 Ağustos 2010 Cumartesi

Kısaca Rafael Benitez


Rafa Benitez başarılı bir teknik direktör mü ? Bu soruya hayır cevabını varmek için hiçbir sebeb yok.Valencia da yaşadığı Lig ve UEFA kupası şampiyonluğu,Liverpool da ki ŞL şampiyonluğu. . . Bunlar Rafa Benitezin başarılı olduğunun birer kanıtı.
Fakat herkesin bildiği gibi Rafa Benitezin en büyük özelliği taktiksel anlayışı.Bundan şüphe yokki o dünyanın en iyi taktisyenlerinden.Ama gelgelelimki transfer konusuna gelince berbat.6 senelik Liverpool macerasında Liverpoola kazandırdığı Kuyt ve Mascherano dışında bir oyuncu yok.İntere transfer olurken bir çok isim İnterle adı geçti.Fakat İnter bu sene büyük bir transfer yapmadı.Kiralık oyuncuları geldi,İtalya liginden yetenekli oyuncuları aldılar.(Fransada Lyon'un yaptığı gibi)
Rafa Benitezde bu huyunu bilecek olcak ki İnter ayarlarıyla fazla oynamadı.Benitezin Liverpoola transferde bonservisi ile aldığı oyunculardan sadece bir sezon oynayanları sayısı çok.Bu oyuncuların toplam transfer bedeli 50 milyon € yu aşkın.Aquilani ye verilen 20 milyon € ve Robbie Keane verilen 19 milyon € bunların çoğunu oluşturuyor.Bonservizsiz gelenlerden ise ancak Mascherano ve Fabio Aurelio uzun süre dayanabilenlerden.Geçen sene kendi transfer ettiği Riere ile yaşanan sorun Liverpool defterinin kapanmasına yardımcı oldu.
Ve bu sene başı Rafa için yeni bir sayfa.İnter geçen sene kazandığı alışkanlıkları devam ettirse Rafa nın müthiş taktisyenliği ve İnterin kazanmaya alışkın oyuncularının birleşiminden çok iyi bir ürün çıkacağı aşikar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder