6 Ağustos 2011 Cumartesi

Tarihin Yazdıkları; Paul Scholes #2

Dün itibariyle dünya futbolundan bir yıldız daha emekliye ayrıldı ve unutulmazlar listesine girdi. Bahsettiğim isim tabiki de EPL'in efsane formaları arasına girmiş olan 18 numaralı Manchester United formasının sahibi Paul Scholes.

Gelmiş geçmiş en istikrarlı orta saha oyuncularından biri. Öyle ki 17 sezonda ManU forması ile 676 maça çıkıp 150 gol atmış ve ManU tarihinde bu formayı en çok giyen 4. isim.
Manchester United'ın sitesinden Scholes ile ilgili yapılan bir kaç güzel araştırmayı paylaşma gereksinimi duydum.

Site Scholes gelmiş geçmiş en iyi maçlarını seçmiş;

                                         21 Eylül 1994 Lig Kupası 2. tur 1. maç - Port Vale'ye karşı

Manchester United deplasmanda 1-0 geriye düştüğü maçta bir geri dönüş yaparak maçı 2-1 alır ve galibiyeti getiren goller geç yıldız adayı Paul Scholes'tan gelir.


28 Nisan 1996 Premier Lig - Nottingham Forest
Manchester United şampiyon tamamlayacağı sezonda Nottingham Forest küme düşecektir. Ligde ki ilk maçı ManU deplasmanda 4-0 alsa da, kendi sahasında bu maçı 5-0 kazanır ve ilk gol Scholes'tan gelmiştir. Sondan bir önce ki maçı kazanan ManU şampiyonluğunu ilan ede bu da Scholes'un ilk Premier Lig şampiyonluğudur.

22 Mayıs 1999 FA Cup Final - Newcastle United
Final maçını kazanan taraf 2-0 ile ManU'dur. İlk gol Sheringham'dan gelir ve 2. gol Paul Scholes'tan.



                                         12 Nisan 2003 Premier Lig - Newcastle United
Yine Şampiyon tamamlayacağı bir sezonda ki kritik maçlardan biridir. Bir sonra ki hafta şampiyonluk yarışı verdiği Arsenal ile oynayacak olan ManU maçı sorunsuz geçirmek ister ve maçı  6-2 alırlar. Scholes yine başroldedir ve 3 gol atmıştır.


                                         27 Nisan 2003 Premier Lig - Tottenham Hotspur
Manchester United'ın artık şampiyonluğu için sondan 3. maçtır. 70 dakikaya kadar maç 0-0 gelir ve o an Scholes perdeyi açar ve 1-0 öner geçer ManU. 90. dakikada RVN'un golü ile 2-0 alırlar maçı.

                                       4 Nisan 2004 FA Cup Yarı Finali - Arsenal
Bir önceki şampiyonu ManU geçen sezonda Premier Lig için yarıştığı Arsenal'a bu sezon ligi kaptırmıştır ancak FA Cup'ta onları eleyerek kupayı kazanmışlardır. Bu yarı final maçında Arsenal'ı eleyen golü 32. dakikada Paul Scholes atmış ve 1-0 lık skorla finale çıkan taraf ManU olmuştur.

                                      22 Ekim 2006 Premier Lig - Liverpool
2 yıllık Chelsea şampiyonluklarından sonra Manchester United'ın ilk şampiyonluğu gelecektir bu sezon. ManU maçı 2-0 alır ve ilk gol Paul Scholes'un ayağından gelmiştir.

                                     29 Nisan 2008 Şampiyonlar Ligi Finali 2. maç - Barcelona
İlk maç Nou Camp'ta 0-0 beraberlikte sonuçlanmıştır ve sene ManU'nun ve Cristiano Ronaldo'nun senesidir. Daha maçın 14. dakikasında o gergin atmosferde Scholes füzeyi gönderir ve ManU'yu finale taşıyan adam olur. ( Benimde en unutamadığım Scholes golüdür. ) 


                                        18 Şubat 2009 Premier Lig - Fulham 
Yine bir ManU şampiyonluk senesidir ve Scholes'un maç sayıları yavaş yavaş düşmeye başlamıştır. Ama bu maçta yine ManU'yu galibiyete taşıyan ilk golü Scholes atar ve maç 3-0 biter.

                                         17 Nisan 2010 Premier Lig - Manchester City
Arap sermayesinin eline geçen City ManU'ya kafa tutmaya başlar. Sene içerisinde Lig Kupasında daha önce 2 kez karşılaşan takımlar arasında sinirler iyice gergindir. Lig kupasında ilk maçı City 2-1 almasına rağmen, 2. maçı ManU 3-1 alır. Bu maçta ise City'nin sahasında ManU 93. dakikada Scholes'un golüyle 1-0 maçı alır ve şampiyonluğa doğru yürür. Efsaneler arasına girmiş bir maçtır.

                                       
                                        16 Ağustos 2010 Premier Lig - Newcastle United
Ligin daha ilk haftasıdır ve ManU ilk haftadan 3-0 la gerekli mesajı vermiştir. Scholes ise bu maçta asistleriyle son sezonunda hala mükemmel olduğunu göstermiştir. İlk ve son golü asistini yapan Scholes son harika Giggs golünde harika bir asist yapmıştır.


                                   

1 yorum: