16 Haziran 2011 Perşembe

Leverkusen&Bayern&Vidal


Yine bu transfer sezonunda Almanya'nın en büyük gücü Bayern Münih. Rakiplerinden birinin, Schalke'nin kalecisini aldı, Schalke'nin eski oyuncusu Rafinha'yı kadrosuna kattı ve şimdi de bu sezon sonunda kadar mücadele eden Leverkusen'den Vidal'in peşindeler, Vidal'de onları istiyor tabi.

Münih bunu daha önce defalarca yaptı, Leverkusen'in bulup, parlattığı oyuncuları kendi kadrosuna kattı elbet. Lucio, Ballack, Ze Roberto, Kovaç, Jorginho ve Markus Münch bunların sadece başlıcaları. Bu oyuncuların hepsinin satışından da kar etti Leverkusen. Bu saydığım 6 oyuncuda kulüp tarihinin satılan en pahalı 20 oyuncu listesinde.

Şimdi Vidal'de o listeye girebilir. Şu anda piyasa değer 17 milyon € civarında olarak gözüküyor, ancak Bayern'in yaptığı somut teklif 10 milyon € civarında. Vidal'i çok beğenen biri olarak 10 milyon €'nuno onun için az bir rakam olduğunu düşünüyorum. Sonuçta Vidal bir takımın her şeyi olabilecek bir oyuncu. Her 2 kanatta da bek olarakta görev yapabiliyor, defansın ortasında kullanılabilir, orta sahada libero ve ya kanatlarda görev alabilir. Şu an dünyada ki en iyi joker oyunculardan birisi. 2010 dünya kupasında ki Şili ile değerini daha fazla katladığını söylemeye gerek yok herhalde. Onu alacak takım bünyesine büyük bir güç katmış demek olacaktır. Bayern'in ise Almanya'nın en iyileri toplama politikası yine ortaya çıktı. Bunu 1-2 sene öncede yapmışlardı. Mario Gomez'i, Klose'yi aldıkları dönem yine bir boşluğa düşmüştü takım.

Bayern Vidal'i kadrosuna katacaktır, gerek Bayern'in bonservisi biraz daha yükselteceği, Bayern'in bu tarz bir oyuncuya ihtiyaç duyduğunu göze alırsak, tabi birde Vidal'in "böyle büyük bir kulüpte oynamak istiyorum." sözleri varken, Heynckes faktörünü de unutmamak gerek. Bu transfer ileride ki günlerde biter. Ama keşke Vidal'i yıllar önce biz keşfetseydik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder