2 Şubat 2011 Çarşamba

"Yeşil Devden Sonra" Kale Onun


Bilindiği gibi büyük ' yeşil dev ' Edwin Van Der Sar bu sezon sonu futbolu bırakacağını açıkladı. Ve 6 yıl sonra ManU yine kaleci arayışına girdi. Barthez'den sonra Howard'la bir sancılı dönem geçirmişlerdi. ManU'da tutunamayan Howard Everton'da kendini gösterdi orası ayrı. Barthez sonrası Sir Alex o kaleyi deneyimli eldiven Van Der Sar'a verdi. Juventus'dan sonra Fulham'a gelerek bir düşüş yaşayan Van Der Sar'a yeniden büyük takım formasını verdi.  Oda ispatladı büyük kaleci olduğunu. 40'ına kadar üst düzey bir futbol oynamak çoğu kişiye nasip olmaz.

Bu sezon sonu ManU kalesinin yeni bir sahibi olacak artık. Sir takımda bulunan kalecilerden Foster'ı Birmingham'a göndermişti, Tomas Kuszchak ise o kale de hiç bir zaman güven vermedi. Ve geçen seneden başlayan aramalar sonucu ManU kalesini emanet etmek için Danimarka'nın Aalesund takımında Anders Lindegaard'ı transfer etti. Odense takımında başladı kariyerine. Odense takımında yeni yeni şans bulurken ironiktir ki ManU'nun eski kalecilerinde Roy Carroll takıma geldi ve formayı aldı.  Carroll'ın gelişiyle Aalesund takıma kiralandı. 08-09 sezonunun yarısını orada geçirdikten sonra, 09-10 sezonunda Aalesund forması altında geçirdi. İlk başarısını da burada Aalesund takımıyla kazandı, 2009 yılında Norveç kupasında başarıyı tattı. O sene Peter Schmeichel'ı kıyaslanmaya başlandı. Güçlü yönler;  uzun boylu ve harika reflekslere sahip, takımı komuta edebiliyor.
Zayıf yönleri; henüz çok uluslarası deneyime sahip değil.
Hedefleri çok büyük bir kaleci öyle ki ManU'ya transfer olduktan sonra şunları söylemiş; "Ben en iyi olmak için burayı tercih ettim. Ben birinci kaleci olmak istiyorum, kulübede oturmak istemiyorum." demecini vermiş Manchester Evening News'a.
Norveç'li efsane kaleci Erik Thorstvedt'de onun hakkında; Onun harika bir çevikliği var. Gerçekten iyi bir kaleci.
Bir ManU efsanesi olan Ole Gunnar Solskjaer ise; Bunu söylemekten çekiniyorum ama bana Edwin Van Der Sar'ı hatırlatıyor.
ManU'yla ilgili bir blogda Lindegaard ile ilgili scout raporu var. Orada Lindegaard ile ilgili; hava toplarına çok hakim olduğu, önünde ki defansa çok güven verdiği.

Lindegaard 7 Eylül 2010 tarihinde milli formayı ilk kez İzlanda karşısında giydi. O maçı Danimarka 1-0 kazandı. Sonrasında Grupta Portekizle oynanan maçta da 32. dakikada Thomas Sorensen'in yerine oyuna girdi. O oyuna girene kadar maç 2-0 olmuştu bile. Maç 3-1 bitti. Daha sonra ise Güney Kıbrıs'la oynanan hazırlık maçında oynadı.

Manchester formasıyla ise şuana kadar sadece kupada Southampton'ı 2-1 yendikleri maçta boy gösterdi. Sir'ün İskandinavya bölgesinden bulduğu başka bir yetenek. Edwin Van Der Sar sonrası kaleyi çok uzun süreler koruyabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder