9 Şubat 2011 Çarşamba

Solak Messi; Juan Manul İturbe



Adı: Juan Mauel İturbe
Doğum tarihi; 9 Haziran 1993
Uyruk; Arjantin
Pozisyon; Ofansif orta saha
İlgilenen Kulüpler; Manchester United, Porto, Real Madrid, Genoa, Napoli.


İturbe Arjantinde doğmuş Arjantin'li bir futbolcu. Ancak ailesiyle birlikte genç yaşta Paraguay'a taşındı ve orada futbola başladı. İlk takımı Cerro Porteno'ydu. Porteno'yla ilk maçına 28 Haziran 2009'da 16 yaşındayken çıktı. Cerro Porteno'yla devam etti o sene. Ancak gelecek sene 17 yaşına girdiğinde bir sözleşmesi yoktu ve onu Quilmes kaptı.
Porto ise İturbe hakkında eski kulübe Porteno'yla 1,5 milyon €'ya anlaşmıştı ve Quilmes'le de anlaşması gerekiyordu.


Bütün bu transfer haberlerinin yanında İturbe Güney Amerika u-20 şampiyonasına gitti Arjantinle. Orada gösterdiği performansla daha da büyük kulüplerin dikkatini çekti. O performansıyla birlikte İturbe'nin 2012 Londra Olimpiyatlarında Messi'nin en büyük yardımcısı olacağı söylendi.
İturbe'nin Messi gibi üstün bir top kontrolü ve bir anda hızlanma yeteneğine sahip. Messi'den farklı yanı ise sol tarafta oynaması.


İturbe'yle ManU, Real Madrid ve Genoa çok ciddi ilgilenmiş. Ancak şu anda Porto ve ManU bir adım öndeydi. Ama Porto İturbe ile 5 yıllık bir sözleşme imzaladı. Buna rağmen Sir Alex'in adamı Gustavo Mascardi ise İturbe'yi ManU'ya getirmek için her olanağı kullanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder