18 Şubat 2011 Cuma

Arsenal Akademisi #2


2010 yılında Arsenal'a katıldı Galindo ve uzun vadeli bir kontrat imzaladı. Galindo 17 Şubat 2010'da Bolivya ve Meksika arasında ki hazırlık maçında milli formayı giydi. Bu sene geldi ancak çalışma izni alamadığı için Salamanca takımına İspanya'ya kiralandı.
Sanchez bu sene Salamanca ile toplam 4 maça çıktı ve hepsinde sonradan oyuna girdi. Sahada toplam 44 dakika kaldı. Şu sıralarda bir sakatlığı var ve Mart ayında sahalara dönmesi bekleniyor. 2 ayağını da kullanabiliyor. Forvet arkası ve kanatlarda da görev alabilir.
Galindo'yu ilk başta Real Madrid ve Fiorentina istemişti. Ancak Galindo Premier Lig'i istedi. Everton ve Arsenal onun için kıyasıya bir yarışa girdi ve Arsenal kulübüne 500 bin € vererek onu renklerine kattı.
Wenger: "O çok iyi bir tekniğe bağlı. Aynı zamanda iyi bir dayanma gücü var.İyi pas verebiliyor ve sol ayaklı 1.90 boyunda, akıllı ve vizyonu buraya uygun.

Galindo'nun geleceği Arsene Wenger'in elinde parlak. Bu sene çalışma izni alamadığı için İspanya'da, seneye takıma geri dönebilir ve Arsene Wenger'in yeni keşfi olarak karşımıza çıkabilir.  Tek dezavantajı çok ince bir yapıya sahip. Uzun boylu olduğu için yapısı biraz kırılgan duruyor.


Şurası'da Galindo için başka bir kaynak;http://under21.wordpress.com/2009/05/05/samuel-galindo/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder