22 Aralık 2010 Çarşamba

Tanıdık Bir İsim Yılın Futbolcusu; Zdravkov Lazarov


Bir dönem Erciyesspor, Sakaryaspor ve Gaziantepspor’da da forma giyen ve bugünler de Bulgaristan’ın Lokomotiv Plovdiv takımında forma giyen Zdravko Lazarov, kulübünün yaptığı ankette yılın futbolcusu seçildi.
Ankete katılanların oylarının %66′sını alan Lazarov‘u, Hristo Zlatinski takip ederken, üçüncü sırada ise bir sıra Bursaspor’un da gündeminde yer alan Basil de Carvalho yer aldı.
Kulübün düzenlediği gecede A takımı oyuncuları ödüllerini alırken, ilk defa olmak üzere de genç takımlar seviyesinde de yılın ümit vaad eden topçuları da seçildi ve çeşitli ödüllerle ödüllendirildi.
Bu kategorilerde Yıldıray Ali ve Ferdi Müminov gibi Türk asıllı topçuların bulunması da oldukça sevindirici…

Lazarov'a bu ödülü gösteren performans; 15 maçta 10 gol ve 1 asist. Aynı zamanda şuanda oynadığı Plovdiv takımında da antrenör olarak görev yapıyor. Türkiye'de boy gösterdiği 7 sezonda 68 gole imza attı.  Kariyerinde Bulgaristan milli takımı formasını 33 kez giydi ve Bulgaristan'ın Euro 2004 kadrosunda yer aldı. Türkiye'ye uyum sağlayan Bulgarlardan, sorunsuz Bulgarlardan oda. Gittiği her yere neredeyse uyum sağladı, sorunsuz bir futbol oldu. Zekiydi, kurnazdı, kafasıyla futbol oynardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder