25 Aralık 2010 Cumartesi

Şener Şen Üstad İçin Naçizane Sevgim



Blogda sadece futbolla ilgili yazmayalım dedim ve Türk sinema tarihinin bence en usta oyuncusu Şener Şen hakkında kısa bir şey karalayayım dedim.

Kemal Sunal, Halit Akçatepe, Tarık Akan, Münir Özkul, Gazanfer Özcan vb. vb. bir çok isim hepsinin yeri ayrıdır. Hepsi Türk sinema tarihinin birer birer yapı taşlarıdır, ancak Şener Şen'in benim için yeri ayrı. Bu saydığım bir çok isimle, bir çok kez aynı projede yer aldı. Belki ' Hababam Sınıfı ' ve Kemal Sunal'la oynadığı filmlerde geri planda kaldı ama o her yönüyle bu iş için yaratılmış bir adamdı. Hababam serisi, Çöpçüler Kralı, Tosun Paşa, Süt Kardeşler gibi filmlerde inanılmaz bir komedi adamı. Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz, Eşkiya ve Kabadayı'da müthiş bir dram. İkinci bahar dizisinde ailemizin babası oldu Şener Usta. Kemal Sunal yaşasa belki oda Şener Şen'le olurdu. Bir çok arkadaşımın eleştirileri şu ' Kemal Sunal dram bilir mi ? '. Kemal Usta belki Propaganda hariç öyle belirgin bir dram oynamadı ama onun filmlerinde yeri geldiğinde verdiği hüzünler yeter, filmlerinde verdiği o halk kesimi mesajı yeter.

Şener üstada geri dönelim; Eşkıya filminin hastasıyım ben. Komedi olarakta Kumandan Hüsamettin. Ama ' Eşkıya ' apayrı bir film. Keje sahnelerini anlatmaya gerek yok, her şeyiyle mükemmel, olağanüstü.

Kısacası ŞENER ŞEN USTA SEN ÇOK YAŞA.... naçizane

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder