15 Kasım 2010 Pazartesi

Sil Baştan....


İçimiz acıyor artık, içimiz. Galatasaray'ın bu haline yürek dayanmaz artık. 'Marka' hocayı gönderdik, yerine gönüllerin adamı Hagi geldi ama ne fayda. 12 maç oynandı şu ana kadar ve Galatasaray 6 mağlubiyet aldı. 3'üde Ali Sami Yen'de.
Biraz dün ki maça değinelim. Hagi'nin dediği gibi ilk yarı Galatasaray normal bir görüntü çiziyordu, önce ki haftalardan ne bir fazlası, ne bir eksiği vardı. Ama golden sonra senaryo değişti biranda. Yine karşımıza ezik Galatasaray çıktı. Sene başından beri bazı temel sorunlar var, olmazsa olmayanlar var. Mesela Ali Turan; hala sağ bek oynatılmaya çalışılıyor bu adam. Sabri'de sağlamken. Oynatmayın şu adamı sağ bek, bindirme yapmasın, orta yapmaya çalışmasın bu adam. Barış'ı sağ bek oynatın, Cana'yı oynatın, Cana'yı stopere çekip, Neill'ı sağ bek oynatın, ama Ali Turan'ı oynatmayın.Birde önünde Sabri var. Servet Makukula'yı kontrol edemedi maçta. Gol pozisyonunda da Ariza daha ağır bastı ve golü attı. Server kötü olunca Neill'de kötü oluyor, ee o zaman savunmayı kim yapacak. İnsua yine pozitif oynamaya çalışıyor. Hakan Balta gelince yedeğe düştü, yine aynısı olacak büyük ihtimalle ama o elinden geleni yapıyor. Sabri'yi ilerde kullandı dün Hagi. Mustafa Sarp yok, Sabri'yi kullanayım bari. Emre Çolak falan halledemez orayı dedi herhalde. Ali Sami Yen'desin ama hala Pino'yla oynuyorsun. Ali Sami Yen'de tek forvet Pino, kulübede ne olursa olsun Mehmet Batdal varken saçma. Mehmet Batdal'la ilgili zaten gönderilecek haberleri çıkıyor, çocuk tamamen küsecek. 

Oyun sıkıcı tutuk bir oyundu, bir şey üretemeyen bir Galatasaray vardı, daha doğrusu üretmek istemeyen. İlk golde Servet tutamadı Ariza'yı, penaltıda ise bence penaltı yoktu. Cana'ya yazık oldu, penaltı ona çalındı, zaten beğenilmiyor iyice dibe vurulur artık. Çok değerli bir Galatasaraylı olan Görkem'de Cana'yı rüyasında görmüş, Liverpool'a transfer oluyormuş, haydi hayırlısı...

Birde şu var. Tugay geldi, hoş geldi. Gönlümde ki yeri apayrı Tugay'ın, Galatasaray efsanesi, milli takım efsanesi, İngiltere efsanesi. Geçen sene geldi alt yapıya çocukları profesyonelce eğitmek için, sonra sil baştan geldi Hagi'nin yardımcısı oldu. Ben bu işe çok sıcak bakmadım ama bir umut vardı içimde. Tugay alt yapımızı gördü, yeteneklerimizi gördü, orda ki oyunculara artık şans verilmesi gerektiğini gördü. Ama verilmedi daha. Galatasaray forvetsizken alt yapıda oynayan 2 gol makinesi Anıl Dilaver ve Cem Sultan kadroda dahi yoklar. Ümit Milli Takımına bile çağırılan Anıl bir şansı hak ediyor, bu forvetsizlikte ona bir şans verilmiyorsa diyecek söz kalmıyor artık demektir.

Yönetim zafiyeti de var. Başkan tatilde, onun yanında görünen bir adam çıkıp açıklamalar yapıyor, yönetim daha kendini yönetemiyor ki Galatasaray'ı yönetsin.
Darmadağınık bir takım. Stadı yeni, oyuncularıda yenileyin, hocayı da, yönetimi de. Sil baştan yapın her şeyi be...

1 yorum:

  1. En azından sorunun Rijkard'da olmadığını gördü bazıları,dediğin gibi herşey yeniden olsun bu iğrençlik o zaman biter belki...

    YanıtlaSil