21 Kasım 2010 Pazar

Fransa'da Türkler Lider


Fransa Lig 1'de dün oynanan maçlar sonunda Montpellier 24 puanla birinci. PSG ise 23 puanla ikinci durumda.
PSG'de Mevlüt Erdinç, Montpellier'de ise Hasan Kabze var. Türkler liderliğe oturdu yani. Bundesliga dışında da futbolcularımız başarılı olması gayet gurur verici. Tabi bu takımların başarılarında temsilcilerimizin ne kadar payı var ?

Mevlüt PSG'de başrollerden biri. Takımın hücum planında önemli bir yer tutuyor. Özellikle Hoarau'yla birlikte çok daha etkili. Bu sezon 14 maçta görev aldı Mevlüt. 14 maçta 1108 dakika görev alan Mevlüt 4 gol attı, bu sezon daha hiç kart görmedi. PSG'nin ligde 6 galibiyeti, 5 beraberliği ve 3 mağlubiyeti bulunuyor. 21 gol atıp, 13 gol yediler.

Montpellier'in başarısı ise yine geçen sene ki gibi geldi. Geçen sene ligi 5. tamamladılar ama averajları ilginçti. 50 gol atıp, 40 gol yediler. Bu sezon ise 13 gol atıp, 12 gol yediler. Az atıp, yediklerinden fazla atarak kazanıyorlar. Geçen sene sürpriz takımdı, bu sene ise istikrar sağlayabileceğini gösteriyorlar. Hasan Kabze ise pek bir katkısı olduğunu söylemek çok dürüstçe olmaz. Ligde henüz golü yok Hasan Kabze'nin. Ligde 13 maçta forma giyip, 939 dakika  görev aldı. Bu maçların 10'unda 11'de sahaya çıktı. Ligde ki maçlarda gol atamayan Hasan Kabze'nin sadece bir asisti var Hasan Montpellier'de forvetten, bitiriciden çok yan rolde oynuyor. Forvet arkasında görev alıyor. Lig 1 deki tek asistini ise 4 haftada ki Valenciennes maçında 29. dakikada Oliver Giroud'a yaptı. Ama takımına güven veriyor olmalı ki 11'de sahaya çıkmaya devam ediyor. Bu arada Montpellier formasıyla 3 golü var Hasan'ın. Oynadığı 2 lig kupası maçında 3 gol attı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder