21 Ekim 2010 Perşembe

Hagi, Tugay ve Gün Değerlendirmesi


Ve yollar bir kez daha kesişti. Karpatların Maradonası, Galatasaray'ın kalbinde olan isim Hagi tekrar takımımızın başında.
Neler olur, neler biter bilinmez. Başarılı mıdır ? Başarılı olur mu ? Bu sorunların cevabı zamanla alınacak.
Ama belli olan bir şey var, Hagi'nin gelişi anlık bir karar, rezilliği örtme çabalarıdır. Hagi en büyük kalkandır şu anda. Taraftarın her daim sevgilisi, Rijkaard bambaşka bir adam, Hagi bambaşka.
Biri gönlümüzde, diğeri kapının önünde. Ona kapının önünü gösterenler, inşallah birgün o kapının dışına çıkarlar.
Hagi'nin ilk gelişinden tamamen farklı bir kadro var elinde. Çok daha üst düzey, çok daha sakat. Rakiplerde armut toplamadılar tabi. Hagi'nin gelişiyle hedef belli, günü kurtarmak, Hagi'nin geleceğe yönelik bir seçim olduğunu kimse bana açıklayamaz.
Tugay seçimi ise 1,5 yılın tamamen boşa gitmesinin kanıtı. Tugay Kerimoğlu, Rijkaard'ın sistemini alt yapıya getirmek için gelmedi mi? İngiltere deneyimini alt yapıdaki oyunculara aktarmak için gelmedi mi, alt yapıya profesyonellik getirmek için gelmedi mi ? Şimdi antrenör olması rezilliğin önde gideni.

Not: Bunlar günü değerlendirmek için yazıldı. Bu konu 1-2 gün içinde daha yoğun ve ayrıntılı incelenecek. Hagi, Tugay, yönetim rezilliği ve Rijkaard'ı harcayan, Rijkaard'ı piç edenler, Rijkaard'a hayatında duymadığı tezahüratı dinletenler uzun, uzun yazılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder