31 Ekim 2010 Pazar

Ersan Gülüm Röportajı

 Beşiktaş-Sivasspor mücadelesinde ortaya iyi bir oyun koyan ve benim çok beğendiğim bir futbolcu olan Ersan hakkında yazılan bir yazı...

 Ersan Gülüm hakkında bilinmeyen 10 şey

Goal.com Bank Asya 1. Lig yazarı Hüseyin Ataş, Beşiktaş'ın yeni stoperi Ersan Adem Gülüm'ün bilinmeyen yönlerini sizler için derledi.


TFF İkinci Lig: Ersan Gülüm (Adanaspor)
İşte başarılı stoper hakkında bilimedikleriniz;

1- 2008 sezonunda Adanaspor'a transfer olan Ersan, 1. Lig'deki ilk sezonunun sonunda Bank Asya 1. Lig'in en değerli 11 futbolcusundan birisi seçildi. Geçtiğimiz sezon da harika bir performans gösteren Ersan, Galatasaray başta olmak üzere Beşiktaş ve Manchester City'nin dikkatini çekmişti.

2- Galatasaray'a 1.2 milyon avro bedel karşılığı transfer olacağı haberi Avustralya basınında dahi yer almasına rağmen bu transfer gerçekleşmedi. Beşiktaş'ın Ersan'ı gelecek sezon sonu kadrosundan tutmak istemesi halinde Beşiktaş'a ödeyeceği bonservis bedeli 4 milyon dolar.

3- Adanaspor'da geçirdiği 2 senede, sezon başına 32 maç ortalaması ile oynayan Ersan Gülüm, üstün top tekniği ve oyun zekasının yanı sıra attığı gollerle de dikkat çekti. Dardanelspor, Giresunspor ve Orduspor maçlarında 1'er gol atan Ersan takımına 9 puan kazandırdı.

4- Avustralya Ümit milli takımıyla İngiltere'ye bir turnuva maçına giden Ersan, Ersun Yanal'ın scout ağından bir yetkili tarafından izlenip beğenilmiş ve sonrasında da Yanal'ın o dönemdeki takımı Manisaspor'a transfer olmuştu.

5- Manisaspor'da tutunamayan Ersan'ın o takımdaki en yakın arkadaşı Galatasaray'ın başarılı oyuncusu Hakan Balta olmuştu. Ersan'ın Manisaspor günlerinden en fazla yanında olan Balta halen Ersan ile görüşür.

6- Ersan Adem Gülüm'in Süper Lig'de en çok beğendiği mevkidaşları ise Galatasaray'lı Servet Çetin ve Fenerbahçe'li Diego Lugano.

7- Bugüne kadar Türk milli takımının herhangi bir kademesinden davet almayan Ersan, zaman zaman Avustralya ümit milli takımına çağrılmıştı.

8- Ersan'ın asla unutmayacağım ve kalbimde özel bir yeri var dediği takım ise Elazığspor. Adanaspor'da da taraftarın sevgilisi olan Ersan takım arkadaşlarıyla vedalaşırken gözyaşlarına hakim olamadı.

9- Ersan Gülüm, Harry Kewell'ın en büyük hayranlarından birisi ve onunla aynı ülkede futbol oynamaktan büyük mutluluuk duyuyor. Artık Kewell ile rakip olacak olan Ersan için Nizamettin Çalışkan ve Uğur İnceman da özel önem taşıyan isimler.

10- Geçtiğimiz sezon sonu Adanalı bir hanımefendi ile nişanlanan Ersan Adem Gülüm, Adanaspor Başkanı Bayram Akgül'ün; "Artık Adana'ya enişte oldun, atarsın 5 yıllık imza" esprilerine maruz kalmıştı.

Hüseyin Ataş / Goal.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder