30 Eylül 2010 Perşembe

Tottenham Hotspur 4 Dörtlük Bir Takım


Tottenham Hotspur, Londra ekibi '05-05 sezonunda ŞL'ye katılmaya çok yaklaşmıştı. Ama Arsenal onların 2 puan önünde ligi bitirerek ŞL'ye onlar katılmıştı. Ama Tottenham sonunda devler ligine adım attı. Geçen sene Liverpool'un düşüşü, M.City'nin 'para, para, para' politikasının tam tutmaması gibi nedenlerin dışında, Tottenham'ın iyi bir takım olması nedeniyle bugün devler ligindeler. Dün gene Twente'ye 4 attılar. Bunlardan 2 si gönderilmek istenen Pavlyuchenko'dan geldi. Vaart gol atıp, kırmızı kart gördü. Ve yazımda bahsedeceğim Bale'dende bir gol geldi.
Tottenham'ın genç ve iyi bir kadrosu var. Ama tabi bu kadro oluşurken az saçmalamadılar. Bundan 3 sezon Defoe'yu Portmouth'a 9 milyon €'ya satıp, 16 milyon €'ya geri aldılar. '08-09 sezonu başındada Robbie Keane ve Chimbonda yu sattılar, devre arasında bu 2 oyuncuyuda ger aldılar. Saçma bir transfer yolu izlediler bir süre. Ama bu ara yaptıkları her transferde saçma değildi. Genç oyuncuları zamanında farkedip kadrolarına kattılar. 2008 yılında Luka Modriç 21 milyon €'ya transfer ettiler. O sene Avrupa şampiyonasında kendini gösteren Modriç'i, kısmen ucuza kapattılar. David Bentley'i 22 milyon €'ya transfer ettiler. Bentley biraz sorunlu bir oyuncu. Ülkemizden örnek verecek olursak Burak Yılmaz gibi. Corluka'yı City'den 13 milyon €'ya aldılar. Darren Bent 24 milyon €'ya transfer edildi, ama bu müthiş golcü 2 sezon takımda kalabildi. Gareth Bale daha 17 yaşındayken Southampton'dab 14 milyon €'ya transfer etti.Daniel Rose 1 milyon €'ya takıma katıldı. Palacios Wigan'dan 15 milyon € bedelle geldi. Kranjcar, Kaboul, Bassong yapılan diğer genç transferler.
Bu kadar genç ve yetenekli oyuncusu varken Tottenham'ın bir başarı yakalamamsı sürpriz olurdu. Daha takımın içinde olan yıldızlar var. King, Dawson, Jenas, Lennon ve Huddleston gibi. Hücum hattı çok dikkat çekici. Benim çok beğendiğim bir Pavlyuchenko takımda yedek kalabiliyor. Havadan, yerden, heryerden top hakimiyeti olan bir oyuncu. Rafa'nın Liverpool'dan gönderdiği Crouch'da cabası. Onu göndermek ne büyük bir hata. Defoe ve Keane zaten her daim gol atabilen oyuncular. Benim gözümde kalede sorunları var sadece. Gomis ve Cudicini bu ayarın kaleciler değiller. Babası Fabio Cudicini Milan ve Roma'da as kaleci olan, Carlo Cudicini hep yedek kaleci oldu. Chelsea ve Tottenham'da hep 1 numaraların arksında yer aldı. Bu sene takıma dönen, yine benim beğendiğim 2 oyuncu Gio ve O'hara'dan hiç faydanlanmıyorlar. Bu sene takıma katılan Van Der Vaart takıma direkt katkı veriyor.
Neyse benim asıl yazmak istediğim Tottenhamla ilgili, 2 oyuncuları var ki onlar herkese hayran bırakıyorlar kendilerini. Gareth Bale ve Luka Modriç.
Luka Modriç'ten başlayalım. Onun futbola başladığı yıllar biraz sancılı. Hırvatistan 1991 yılında bir referandum yaparak Yugoslavya'dan ayrıldığını etti. Sırbistan'ın güdümündeki Yugoslavya ordusu Hırvatistan'a saldırdı. Modriç'in hayatta ki ilk yılları işte böyle geçti. Kariyerinde ki ilk profesyonel maça Bosna ekibi Mostar ile çıktı. 1 yıl orda kiralık forma giydi. Dinamo'ya geri döndü, ama bu seferde İnter Zapresic takımına kiralandı. İşte o sezon Modriç adı duyuldu. Hırvat 2. liginde yılın genç oyuncusu seçildi. Dinamo'yla 6 yıllık birlikteliğine 2008 yazında Tottenham son verdi. Euro 2008'de turnuva takımına seçildi. Saçlarının sarı olması ve oyun tarzı nedeniyle 'yeni Cruyff' olarak lanse edilen Modriç, tabi Cruyff olamaz ama çok büyük bir oyuncu olacak. Cruyff gibi oyun kurmayı seviyor. Tottenham'da kupa kazanırmı bilinmez ama kupa kaldırması lazım.

Gareth Bale, o dünya tarihinin en iyi sol kanat oyuncusu olacak. Bunden hiç şüphem yok. Sol bek olarak başladığı kariyerine, sol kanat oyuncusu olarak devam ediyor. Sol tarafın bugüne kadar tartışmasız en iyi ismi R.Carlos'dur. Bale ondanda iyi. İnanılmaz bir sürate ve akıcılığa sahip. Bir oyuncu hem sol bekte, hemde sol açıkta bu kadar başarılı olamaz. Hem defansda, hem hücumda, her yerde bu adam. İzlerken yoruluyor insan. İskoç oyuncu keşke vatanı başka olsaydı. Giggs gibi değeri bilinmezse çok üzülürüm. DK'sı kazanma ihtimali çok az, ama Avrupa'da bir kupa Bale için müthiş bir kariyerin tacı olur. Şimdiden belli kariyerinin nasıl olacağı. En az 15 yıllık üst düzey bir kariyer bekliyor Bale'i. Onun yetenekli her takımı 1 seviye daha üste taşır.
Tottenham, bu kadar üst düzey bir takım, her sene ŞL'de olması gereken bir takım bence. Ama Premier Lig'de o kadar böyle takım var ki işleri zor. Bu oyuncuları takımda tutarlarsa ve gelişmelerini sağlarlarsa, kupa kazanmaları sürpriz olmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder