5 Eylül 2010 Pazar

Hırvat Yetenek ; Šime Vrsaljko


Šime Vrsaljko kimdir ? Šime Vrsaljko,Hırvatistan’ın önümüzdeki yıllarda dünyaya sunacağı başka bir yetenek.1992 doğumlu bu yetenek,bek olarak ve orta sahada her bölgede oynayabiliyor.

16 yaşında ilk kez bir lig maçına çıktı.Dinamo Zagreb futbolcusu Sime,2009 yılının bir kısmını Dinamo’nun pilot takımı Lokomativa’da geçirdi.Sezonun yarısında Dinamo’ya geri döndü.Dinamo’da yavaş yavaş 11 de sahaya çıkmaya başladı.

Bu sezonun başından itibaren ise Dinamonun vazgeçilmez oyuncularından biri oldu.Modriç’in eski hocası Tomislav Basiç onun Modriçten çok daha üstün bir oyuncu olduğunu söylüyor.Sağ ayaklı,tekniği yüksek,savaşçı,hırslı ve hızlı bir futbolcu Šime.
Olympique Marsilya’nın 4.000.000 € teklifini kulübü kabul etmedi.Onun yetenekleri Hırvatistan için çok önemli.

Bizim kulüplerimizin şu anda böyle müthiş bir yeteneği alma şansı var.Ancak böyle bir oyuncuyu takip ettiklerinden bile emin değilim.

Kulüplerimiz,Hırvasitan pazarında daha aktif olmalı.NK Zadar gibi bir kulüpten sürekli yıldız yetişiyor.Modriç,Prso, Zvonimir Soldo, Josip Skoblar gibi yıldızlar Zadar’dan çıkma.Şimdide Sime.Böyle gençler takip edilip,kazandırılmalı.Hırvat futbolcuların Türkiye’ye çok uyum sorunu olacağını da sanmıyorum.

Ülkemize gelen http://www.wyscout.com/turkey.php sistemiyle artık böyle gençleri bulmak,çokta göz önünde olmayan ligleri seyretmek daha da kolaylaşacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder