16 Eylül 2010 Perşembe

Şampiyonlar Ligi'nde İlk Hafta-Çarşamba


Bayern Munich-Roma: Bayern Almanlarıyla yola devam ediyor. Müller ve Klose golleri atan Almanlar. Oyunun her daim içerisinde olan Kroos, Lahm, Schweinsteiger ise bambaşka bir şey. Geçen sene Leverkusen’de kiralık oynayan Kroos bu sene takıma geri döndü.20 yaşında Alman Milli takımına kadar yükselen Kroos için Franz Beckenbauer:”Gelecekte Bayern’in 10 numaralı formasını onun üstünde hayal ediyorum.” demiştir. Kroos, dün ki oyunuyla bunu hak ettiğini gösterdi.
Roma’da ise 5-1 lik Cagliari yenilgisinin şokundan çıkamamış. Onlar için söylenecek pek bir şey yok.

Cluj-Basel: Cluj, iyi bir takım. Sağlam ve gençler. İleri uçta ki Traore’ye dikkat. Her an patlama yapabilir. Basel’de ise DK’ında Gana’ya çeyrek final gören İnkoom dikkat çekiyor. Çağdaş ise Basel’de tam bir istikrar yakaladı. Bir Avrupa takımıyla ŞL’ de olan 2 oyuncumuzdan biri. Milli takımda denenmesinden yanayım.

Zilina-Chelsea: Bu maçın yıldızı kesinlikle Essien. Haftasonundaki West Ham maçında da 2 gol atan Ganalı, bu maçta da bir gol attı. Son birkaç yılda ciddi sakatlıklar geçirmesine rağmen, her zaman dönüşü muhteşem oldu. Stoper, sağ bek, orta saha her yerde bu adam. Tam bir dinamo. Chelsea ona sahipken güvende. Maçta ise bir Chelsea klasiği izledik. Gol olup yağdı. Maçta skoru ele alınca genç oyuncuları oyuna aldı. Van Aanholt(20), Kakuta(19) ve McEachran (17) gibi gençleri bu maçla ŞL tecrübesi yaşadı.

Marsilya-Spartak Moskova: Gecenin sürpriziydi bu maç. Spartak, maçın genelinde baskı yemesine rağmen, Azpilucueta’nın kendi kalesine attığı golle maçı kazandı. Maçta ise öne çıkan isim, Spartak kalecisi Dikan’dı. Marsilya ataklarına geçit vermeyen kaleci, müthiş bir maç çıkardı. Marsilya’da ise, transferin son gününe kadar gitmesi konuşulan Brandao birçok pozisyona girdi. Marsilya, yine ŞL’ ye kötü başladı.

Milan-Auxerre: Milan bu maça Seedorf, Pato, Ronaldinho ve İbra gibi 4 hücumcuyla başladı. Daha maçın 15. Dksında Ambrossini’nin yerine K.P Boateng oyuna girdi. Ganalı maç oyunca iyi bir oyun sergiledi. Yapılan flaş transferler arasında kaybolan Boateng, patlama yapabilir. İbra, maçta 2 güzel gole imza attı.2.golde ki Ronaldinho’nun topu getirişi ve İbra’nın güzel vuruşu ise gecenin güzel hareketlerindendi. Müthiş bir hücum gücüne sahip olan Milan’da, şimdilik bir uyumsuzluk göze batmadı.

Real Madrid-Ajax: Real’de Mesut müthiş bir maç çıkardı. Maç boyunca çok akıllı ara paslar verdi. Topu hiç olumsuz kullanmadı. 2.goldeki pozisyonda ise çok iyi bir şut çıkardı, kaleci kurtardı ve top tekrar Mesut’a geldi. Mesut topu hemen içeri çevirdi ve gollHiguain. Mourinho ŞL’ de Real’le ilk maçında pekte zorlanmadı.

Arsenal-Braga: Gecenin en güzel, en zevkli maçı. Bu gençler izleme çok büyük keyif. Arsenal çoluk, çocukla gümbür gümbür. Wilshere, yeni yıldız yine mükemmel oynadı. Ceza sahası içinde verdiği bir topuk pası var ki gol olsa müthiş bir asist olacak. Sonradan oyuna giren genç Meksikalı Vela’da 2 gol attı. Gollerinin hepsinde ki son vuruşta bir klâs var. Chamakh ise takıma alışmış. Sürpriz takım Braga ise doğal olarak tutunamadı.

Shaktar-Partizan: Bu maçı sadece özetten izledim. Senaryo belli gibi. Shaktar daha baskın. Ve kaptanının golüyle maçı kazandı. Artık herkes biliyordur bunu ama yinede bir hatırlatayım; Shaktar’ın Brezilyalılara dikkat!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder