8 Eylül 2010 Çarşamba

New İtaly



Prandelli ile yeni bir keşfe çıkan İtalya,bu keşfin meyvelerini almaya başladı bile.Avrupa Şampiyonası elemelerinde 2’de 2 yapan takım Faroe Adaları karşısında 5-0 lık bol gollü bir galibiyet aldı.
İtalya Prandelli ile her şeyi  yeniden yapmayı planlıyor.Eski sıkıcı İtalya’nın yerine göze hoş gelen bir İtalya.Prandelli işe öncelikle takımı gençleştirerek başladı.Bu gençleştirmeyi dün ki Faroe maçının kadrosuyla ele alalım.
Buffon’un sakatlığı sonucu kale başka bir eldivene emanet edildi.Bologna’nın 24 yaşında ki kalecisi Viviano dün eldivenleri takan isimdi.Viviano daha 24 yaşında olmasına rağmen sezonda 33 maç ortalamayla oynuyor.Ve genç  ama tecrübeli diyebiliriz onun için.Buffon’dan sonra İtalya için sıkı bir kalecilik rekabeti başlayacak.
Defansın sağına 22 yaşında ki Fiorentinalı De Silvestri’yi koydu.Zambrotta kadar çok iyi hücum etmese de hücum eden bir bek.Defansın ortası ise 2 takım arkadaşı Chiellini ve Bonucci.Milli takımda da birlikte oynamaya devam ederlerse uyumları göz kamaştıracaktır.Cannavarodan sonra defansın komutası Chiellinide olacak gibi.Antonelli ise 23 yaşında Parma'nın beki.Oyunun 2 yönünüde iyi oynayabilen bir oyuncu.

Orta saha,takımın en önemli oyuncusu De Rossi’nin üzerine kurulu.Rossi’nin yanında Montolivo ve Pirlo var.Pirlo,çok değerli bir oyuncu,herkesin takımında olmasını istediği bir futbolcu.Bu yüzden yaşlı İtalyanlar arasında bir tek o kaldı.Orta saha mücadele gücü yüksek ve top tekniği iyi futbolculardan kurulu.Doğru yere doğru zamanda pas atabilecek ve şutları çok etkili oyuncular.
Forvet hattında ise Cassano,Gilardino ve Rossi var.Cassano,yeni dönemin yıldızı olacak gibi gözüküyor.Cassano için geç oldu,güçte oldu ama sonunda oldu.Gilardino ise bildiğimiz Gilardino.Bir şekilde gol atıyor.Atacaktır da.Rossi ise ManU deneyiminin ardından Villarealde kendini buldu.Ancak,son günlerde ordada mutsuz olduğu,İtalya’ya dönmek istediği dedikodusu var.İtalya’nın forvet hattı oyun zekası yüksek,farklı bir oyuncu(Cassano),golü koklayan bir adam(Gilardino) ve hızlı bir gençten(Rossi) oluşuyor.İdeal bir üçlü gibi gözüküyor.
İtalya milli takımının geleceği parlak.4-3-3 sisteminde ısrar ederlerse çok başarılı olacaklar.Daha bu takıma Balotelli ve Macheda gibi 2 genç yıldız gelecek.İnanılmaz bir hücum potansiyeline sahip bir takım İtalya.Defanslarıyla ünlüler ama genç hücum oyucuları(Macheda ve Balotelli) dünyaya damgasını vuracak yetenekte.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder