17 Eylül 2010 Cuma

A-A2



Ülkemizde takımlarımızın haftada iki maçı çıkartamadığı sık sık konuşulur. Bunun önlemini önceden almak lazım. Bu önlemle, alt yapılarda başka bir boyut kazanacak.

İspanya’da alt yapı sistemi tamamen farklı. Barcelona ve Villareal’in ikinci takımları, İspanya 2. Liginde mücadele ediyor. Alt grup A2 olarak farklı bir klasmanda mücadele etmiyor. Alt takımlarda normal liglere dâhil oluyor. Böylece oyuncular kendilerinden daha büyük ve fizik olarak daha iyi oyuncularla oynayarak fiziklerini ve mücadele güçler ininde geliştiriyorlar.

Ülkemizde bu sisteme geçmek zaman alacaktır. Ancak farklı bir yöntem uygulanabilir. Galatasaray, Fenerbahçe ve Ts sezonun büyük bölümü haftada tek maç yapacaklar. A takımlar her hafta içi A2 takımlar hazırlık maçı yaparak hem kendilerini zinde tutacaklar, hem de A2 futbolcuları mücadeleyi ve haftada 2 maç yapacak kondisyonu sağlayacaklar.

Önümüzde ki senelerde kulüplerimizin Avrupa’da olması durumunda ise, Süper lig ve alt kümelerde hafta içini boş geçen bir sürü takım var. Onlarla maç yapılarak gelişimleri büyük ölçüde hızlandırılabilir.

Bunlar olurken de Federasyonun alt yapıya biraz daha kafa yorması lazım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder