30 Ağustos 2010 Pazartesi

Eski Juve Yeni Juve


"Zebre" yani zebralar.İtalyanın 27 şampiyonlukla en çok şampiyon olan takımı.Müzesinde 2 ŞL kupası olan bu takım büyük bir yıkımın ardından yeniden toparlanmaya çalışıyor.
2005-2006 sezonun şike skandalı sonucu bir alt lige düşen Zebralar ordan çabuk kurtuldu.Ama gemiyi terkeden çok oldu.Zambrotta,Viera,İbra,Mutu,Thuram hatta kaptan Cannavaro.Ancak Del Piero,Nedved ve Buffon gibi vefalı isimler takımı terk etmedi.
Yeniden Serie A ya çıkmasının ardından 3 sezon geçen Juve hala toparlanma aşamasında.Bu süre içinde takımın yıldızı Nedved futbolu bırakmasıda bu süreci uzattı.Juve geçen sezonu 7. bitirerek ŞL ye  gitmeye hak kazanamadı.Takımın başına Sampdoria yı 4. yapan Luigi Del Neri getirildi.
Ve takımda yenileme operasyonu başladı.Udineseden defansın soluna 24 yaşında İtalya milli takımı formasıda giyen Mottayı transfer ettiler.Chiellini nin yanına ise Bariden Bonucci ye 15 milyon € vererek kadrosuna kattı.
Orta sahaya ise yıllardır Camoranesinin yaptığı o top taşıma için Udineseden Pepe yi aldılar.Çok uzun uğraşlar sonucu Milos Krasiç i  CSKA dan 15milyon € ya satın aldılar.Liverpooldan genç Aquilaniyi kiraladılar.
Forvet ise artık Del Piero nun yaşını alması Iaquinta nın yetersiz olması Amaurinin form tutaması yüzünden Quaglierellayı Napoliden kiraladılar.Jorger Martinezi Catania dan bonservis vererek aldılar.
Takımdan gidenlere gelirsek Cannavaro takım onun eksikliğini hissetmeyecektir.Artık defansın başka bir kumandanı var(Chiellini).Trezeguet ile artık ayrılma kararı aldılar.Poulsen i Liverpoola sattılar.Juvede o bölgede Sissoko ve Melo gibi isimler var.Diego gibi bir oyuncuyu oyun sistemine uymuyor diye gönderdiler.Diego nun Juveden gönderilmesi şuan için hatadır.Takımın bir lidere ihtiyacı var.Del Piero her maçta oynayacak hali yok.Takımda başka lider özellikleri olan oyuncuda yok.Geçen sezonu takım olarak iyi geçirmeyen Juvede Diego kurban oldu.İleriki dönemlerde Diegonun liderliğini arayacaklardır.
Ama Juvenin özellikle defans hattını gençleştirmesi ile Juve efsanesi geri dönmeye hazırlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder