18 Şubat 2011 Cuma

Beşiktaş'a Dair Çok Kısa


Beşiktaş maçını ayrıntılı yazacak kadar izleyemedim. Aynı saatlerde Efes Pilsen'in de Real Madrid'le maçı vardı. Ancak her gelip gittiğimde hüsranla karşılaştım.

Star Tv'yi ilk açtığımda 1-0'dı, sonra Nobre'nin güzel asistiyle Quaresmanın golüne kadar izledim. Daha sonrası ise tamamen berbat. 2-1, 3-1, 4-1. Kiev işlemeyen şans yine işlemedi. Beşiktaş ise yıldız dolu kadrosuyla bir hüsran daha yaşadı ve geçen sene ki Real Madrid gibi seneyi kupazsız kapatacaklar gibi.

Oyunu izlemediğim için eleştiremeyeceğim. Ama genel olarak Beşiktaş'ı ele alırsak;

Bernd Schuster

Geldiği gün büyük iş başardı Beşiktaş denişmişti. Schuster gibi hem teknik adam olarak, hem de futbolcu olarak başarılı bir adamı getirdiği için. Eline de Guti, Quaresma, Hilbert gibi oyuncuları verdiler. O yetmedi dedi Schuster ve Simao, Fernandes ve Almeida gibi  3 oyuncuyu devre arasında transfer ettiler. Rijkaard'ın yapmak istediğin istiyordu oda. Elinde bunada uygun bir kadro vardı. Ancak takım içi düzensizlik, yabancı oyuncu alışverişi gibi konular zaten sorunlu bir adam olan Schuster'in bu yüzünü açığa çıkarttı. Ve herkese sempatik gelen adam şimdilerde antipatik. 60'lar futbolu, Üzülmez olayı ve hemen ardından dün ki maçta taraftara seslenişi. Schuster eğer iyi futbol oynatmaz ve bir kupa kazanmazsa sonu Rijkaard.

Takım

Takım ise Üzülmez olayı ne yaptığını bilmez haldeydi ya da ne oynayacağını. Zaten düzenli bir takım değil Beşiktaş. Denizli dönemi eleştiriliyordu sürekli başka takımla çıkıyor diye. Şimdi ki Beşiktaş'ın ne farkı var. Defans hattı sürekli değişiyor, takımın kalecisi bile sürekli değişiyor. İleri hatta Almeida bu hedef için alınmamış mıydı ? Dün ki maçta oynaması gerekirdi. Defans hattı birbirini tanmayan ve sakatlıktan yeni çıkmış bir Ferrari'den oluşursa 4 gol yemeniz içten bile değil.  Kiev'in presi ise zaten Beşiktaş'ın tek kalesi olan Guti'yi de yıktı. Maç boyunca ona oyun kurdurtmamak için ellerinden geleni yaptılar. Quaresma ise maç sonunda her üstün yetenekli ama bu yetenekleri gösteremeyen bir yıldız gibi bu yenilgi karşısında kırmızı kart onun isyanı oldu.

Not : İbrahim Üzülmez konusu hakkında...
                                                           Delidir Ne Yapsa Yeridir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder